ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό από στρατιώτη του ΟΗΕ με 5 νεκρούς

Μακελειό από στρατιώτη του ΟΗΕ με 5 νεκρούς

Ένας στρατιώτης από την Ρουάντα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκότωσε σήμερα 4 στρατιώτες συναδέλφους του επίσης από την Ρουάντα και τραυμάτισε 8 άλλους και στην συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουάντας.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε γύρω στις 07:45 ώρα Ελλάδος στο αρχηγείο του τάγματος από την Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

"Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουάντας, ταξίαρχος Τζόζεφ Νζαμπαμουίτα.

"Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν αποκλείουμε η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια", πρόσθεσε.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013 που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει μια επάνοδο της σταθερότητας υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top