ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρώσεις: Αποδεκτές οι αλλαγές που ζητούν πάροχοι υπηρεσιών από Έφορο Εταιρειών

Κυρώσεις: Αποδεκτές οι αλλαγές που ζητούν πάροχοι υπηρεσιών από Έφορο Εταιρειών

Η Έφορος Εταιρειών θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των πάροχων υπηρεσιών για αντικατάσταση των ατόμων που μπήκαν σε καθεστώς κυρώσεων με άλλα άτομα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Όπως είχε δηλώσει την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, Χρίστος Κληρίδης, το δικηγορικό γραφείο που μπήκε σε καθεστώς κυρώσεων παρείχε υπηρεσίες διοικητικών συμβούλων σε μεγάλο αριθμό εταιρειών, βάζοντας δικηγόρους δικούς του ή γραμματειακές υπηρεσίες στις εταιρείες αυτές και, με δεδομένες τις κυρώσεις, οι τράπεζες προχώρησαν να παγοποιήσουν και τους λογαριασμούς αυτών των εταιρειών, δηλαδή του πελατολογίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, οι εταιρείες αυτές, για να απεγκλωβιστούν, μεταβίβασαν τις μετοχές που κατείχε το γραφείο ή δικηγόροι του γραφείου και επιπρόσθετα συμπλήρωσαν τα έντυπα σε σχέση με τους διοικητικούς συμβούλους, τη γραμματεία «για να μην έχουν οποιαδήποτε σχέση με το γραφείο … για να μπορέσουν να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς».

Ωστόσο, η Έφορος Εταιρειών Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου ζήτησε, μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσον αυτές τις αλλαγές είναι υποχρεωμένη να τις παράσχει. Η γνωμάτευση έχει παραδοθεί στο γραφείο της Εφόρου από τις 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, οι αλλαγές τελικά θα γίνουν δεκτές για εταιρείες που δεν έχουν σχέση και δεν εμπλέκονται με λόγους που οδήγησαν σε καθεστώς κυρώσεων τους παρόχους τους.

Η Έφορος Εταιρειών είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι την Τετάρτη υπήρχαν γύρω στα 500 αιτήματα, ενώ πολλοί δικηγόροι και λογιστές που θα θέλουν να αναλάβουν τις εταιρείες αυτές και να τις απεγκλωβίσουν, αναμένουν την τελική απόφαση για τον χειρισμό αυτών των αιτήσεων ώστε στη συνέχεια να υποβάλουν αιτήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάλι με καλά ενημερωμένη πηγή, γίνονται έντονες διπλωματικές προσπάθειες, προκειμένου οι τράπεζες να έρθουν σε συνεννόηση με τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, για αποπαγοποίηση κεφαλαίων, ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στις εταιρείες που μπήκαν σε καθεστώς κυρώσεων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το θέμα αφορά τις τράπεζες και η ίδια η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ενδιαφέρον για κατασκευή δεύτερου mall στην Λεμεσό - Σε αυτή την περιοχή θα βρίσκεται

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top