ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «περίμενε» αρκετά ζευγάρια για να παντρευτούν - Σχεδόν αδύνατο να «κλείσουν» ημερομηνία για το 2023

Στο «περίμενε» αρκετά ζευγάρια για να παντρευτούν - Σχεδόν αδύνατο να «κλείσουν» ημερομηνία για το 2023

Στο «περίμενε» βρίσκονται αρκετά ζευγάρια τα οποία θέλουν να παντρευτούν αλλά λόγω τεράστιων λιστών αναμονής σε εκκλησίες και κέντρα δεξιώσεων, δυσκολεύονται να «κλείσουν» ημερομηνία.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων Γάμων, Γιώτα Καπαρή, ανέφερε ότι η λίστα αναμονής είναι αρκετά μεγάλη λόγω της αυξημένης ζήτησης, σε σημείο που για το 2023 είναι σχεδόν αδύνατο ζευγάρια να «κλείσουν» ημερομηνίες.

«Υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής μετά από τις επαναλαμβανόμενες μεταφορές γάμων τα δύο χρόνια της πανδημίας. Πέρσι η χρονιά ήταν πολύ φορτωμένη με τις μεταφορές γάμων, οπότε φέτος αλλά και του χρόνου σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση για τα ζευγάρια που δεν εξυπηρετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια», εξήγησε.

«Με τις ημερομηνίες να έχουν δοθεί στους μεταφερθέντες γάμους δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες για να εξυπηρετηθούν τα νέα ζευγάρια. Το πρόβλημα επιδεινώνεται επειδή κλείνουν μόνο Σαββατοκυρίακα και έτσι περιορίζονται οι μέρες που έχουμε στην διάθεση μας. Μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση θα πάρει ένα με δύο χρόνια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις τιμές και αν αυτές έχουν παρουσιάσει αύξηση ή μείωση, η κα. Καπαρή ανέφερε ότι οι τιμές είναι ακόμα αυξημένες αφού δεν έχει παρουσιαστεί μείωση στην αγορά λόγω της ακρίβειας.

«Είναι υψηλό το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις. Αυτή την στιγμή εξυπηρετούνται τα ζευγάρια που έχουν κλείσει τον γάμο τους ένα με δύο χρόνια προηγουμένως, που σημαίνει ότι έχουν κλείσει σε τιμές των προηγούμενων χρόνων και άρα φθηνότερες. Άρα τα ζευγάρια που παντρεύονται τώρα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας τόσο έντονα όσο συμβαίνει στα ζευγάρια που προγραμματίζουν τώρα τον γάμο τους για τις επόμενες χρονιές», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, τόνισε η κα. Καπαρή, οι επιχειρήσεις των διοργανωτών γάμων δουλεύουν οριακά και με μειωμένο κέρδος.

«Είναι επιζήμιο για τις επιχειρήσεις να γίνονται προγραμματισμένοι γάμοι από προηγούμενες χρονιές επειδή ήταν κλεισμένοι σε χαμηλότερες τιμές. Οι επιχειρήσεις μας εξακολουθούν να δουλεύουν με οριακά περιθώρια κέρδους γιατί το κόστος παραγωγής μας είναι πλέον πολύ ψηλότερο από ότι ήταν όταν κλείναμε τις προσφορές στους πελάτες το 2021 και το 2022», εξήγησε.

Ερωτηθείσα αν οι επιχειρήσεις λαμβάνουν στήριξη από το κράτος, η κα. Καπαρή απάντησε αρνητικά, τονίζοντας παράλληλα ότι εκκρεμούν κονδύλια, τα οποία τους τα έχει υποσχεθεί το κράτος για τις χρονιές 2021 και 2022.

Καταληκτικά, σε μήνυμα της προς τα ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν στις δύσκολες συνθήκες που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια, η κα. Καπαρή ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή συνεχίζεται, πρέπει να παντρευόμαστε και να κάνουμε παιδιά, να μοιραζόμαστε την χαρά μας με τους φίλους και τους συγγενείς. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα να επηρεάσουν την προσωπική μας ευτυχία και εξέλιξη, πρέπει να συνεχίσουμε την ζωή μας και να κάνουμε επιλογές ανάλογα με το βαλάντιο μας. Υπάρχουν επιλογές που είναι λογικού κόστους και άλλες πιο ακριβές. Άρα μετρούμε τα δεδομένα μας και κάνουμε τις επιλογές μας, χωρίς να ας επηρεάζει οποιαδήποτε αρνητική κατάστασης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top