ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα - Εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για το εξωτερικό - 5 κέντρα στην Κύπρο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναμέτρηση της Κυριακής

Ελλάδα - Εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για το εξωτερικό - 5 κέντρα στην Κύπρο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναμέτρηση της Κυριακής

Πρεμιέρα σήμερα για τις εθνικές εκλογές της Ελλάδας, με 22.000 Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν σήμερα στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Οι περισσότεροι πολίτες προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, με το Ηνωμένο Βασίλειο να συγκεντρώνει τις περισσότερες εγγραφές. Ακολουθεί η Γερμανία αλλά και η Ολλανδία στις πρώτες τρεις χώρες που βρίσκονται οι περισσότεροι Έλληνες.

Τα εκλογικά κέντρα, άνοιξαν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, με την τοπική ώρα κάθε περιοχής. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό είναι ότι δεν ψηφίζουν με σταυρό προτίμησης. Ψηφίζουν μόνο με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Προσερχόμενοι στα εκλογικά τμήματα, πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους την ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.

Σημειώνεται, ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της ψηφοφορίας και είχαν προνοήσει για την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. Δηλαδή, να είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών apodimoi.gov.gr έως τις 10 Απριλίου 2023 και φυσικά να έχουν λάβει έγκριση.

Μάθετε που ψηφίζετε εδώ.

Σε 5 εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για ελληνικές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο

Ψηφίζουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες του εξωτερικού για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις γενικές βουλευτικές εκλογές 2023.

Όπως είχε ανακοινώσει η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, οι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας που διαμένουν στην Κύπρο και έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε συνολικά 5 εκλογικά τμήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 19:00 το βράδυ ώρα Κύπρου.

Συγκεκριμένα οι Ελλαδίτες εκλογείς θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα ακόλουθα εκλογικά τμήματα:

Στη Λευκωσία στο 1ο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, οδός Στασίνου, 2404, Έγκωμη και στο 2ο εκλογικό τμήμα Λευκωσίας: Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, οδός Στασίνου, 2404, Έγκωμη. Στη Λάρνακα στο 1ο εκλογικό τμήμα Λάρνακας: Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 28-30, 6021, Λάρνακα. Στη Λεμεσό στο 1ο εκλογικό τμήμα Λεμεσού: Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 23, 3036, Λεμεσός. Στην Πάφο στο 1ο εκλογικό τμήμα Πάφου: Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, Λεωφόρος Γεωργίου Γρίβα Διγενή 7, 8047, Πάφος.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Στην Ελλάδα, οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο, Κυριακή, το πρωί στις 7 σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Έως τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για τα ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό σύστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, περίπου στις 20:30 θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και έως τις 22:00 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθεί καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη όλων των εκλογικών τμημάτων με ταμπλέτα που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ώστε να καταχωρούν άμεσα τα αποτελέσματα, πρώτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top