Μπάιντεν: Εξετάζει την επίκληση συνταγματικής εξουσίας για αποφυγή χρεοκοπίας

Μπάιντεν: Εξετάζει την επίκληση συνταγματικής εξουσίας για αποφυγή χρεοκοπίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (21/5) την προοπτική ότι θα μπορούσε να επικαλεστεί συνταγματικές εξουσίες για να αποτρέψει μια επιζήμια χρεοκοπία των ΗΠΑ, καθώς οι συνομιλίες με τους ηγέτες της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο σε σχέση με την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία (την χώρα), κάνοντας κάτι εξωφρενικό», είπε ο κ. Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ομάδας των χωρών, G7, στη Χιροσίμα.

«Εξετάζω την 14η τροπολογία κατά πόσον έχουμε τη... νομική εξουσία να παρακάμψουμε το Κογκρέσο», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε μια ρήτρα που ορίζει ότι η εγκυρότητα του δημόσιου χρέους «δεν πρέπει να αμφισβητείται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Μήνυμα στήριξης από ΠτΔ προς κτηνοτρόφους εν μέσω κρίσης - «Θα σταθούμε δίπλα τους μέχρι την τελευταία στιγμή»

Θα σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να αναζωογονήσουμε αυτόν τον σημαντικό τομέα της οικονομίας μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE