Σύμφωνα με το cretalive ψηφοφόροι στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Μπετεινάκη, μπορεί να μπήκαν χωρίς πρόβλημα και να άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ωστόσο η αποχώρησή τους αποδείχθηκε... επεισοδιακή.
Η εξωτερική πόρτα του σχολείου για κάποιο λόγο όχι μόνο έκλεισε, αλλά κλείδωσε κιόλας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φύγουν όσοι είχαν ψηφίσει, και φυσικά δεν ήταν δυνατό να εισέλθουν όσοι έφτασαν για να ψηφίσουν!
Για αρκετή ώρα επικράτησε αναστάτωση, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τα κάγκελα, προκειμένου να αποχωρήσουν.
Tην επικείμενη επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.