Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν «μαύρη» τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη – Ο λόγος - Δείτε βίντεο

Ακτιβιστές για το κλίμα έβαψαν «μαύρη» τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη – Ο λόγος - Δείτε βίντεο

Επτά ακτιβιστές για το κλίμα μπήκαν την Κυριακή μέσα στο διάσημο συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη και έριξαν κάρβουνο που έκανε το νερό μαύρο.

Τα μέλη της Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά, η ιταλική εκδοχή των κινημάτων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία) άνοιξαν πανό που έγραφαν «Δεν πληρώνουμε για τα ορυκτά καύσιμα» ενώ φώναζαν «Η πατρίδα μας πεθαίνει».

Πολύ γρήγορα αστυνομικοί μπήκαν μέσα στα νερά για να τους συλλάβουν.

Δείτε το βίντεο:

Όλα αυτά υπό τα βλέμματα πολλών τουριστών που κατέγραφαν το σκηνικό με τα κινητά τους, ενώ άλλοι παριστάμενοι έβαζαν τις φωνές στους διαδηλωτές.

Η Ultima Generazione ζήτησε να τερματιστεί η χρήση ορυκτών καυσίμων ενώ συνέδεσε τη διαμαρτυρία με τις καταστροφικές και πολύνεκρες πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη βόρεια Ιταλία. Ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ιταλία, όπως λέει τουλάχιστον η Ultima Generazione, κινδυνεύει από τις πλημμύρες.

Την ακτιβιστική παρέμβαση που είναι στο πνεύμα αυτών που γίνονται σε μουσεία, καταδίκασε ο δήμαρχος της Ρώμης, λέγοντας ότι «αρκετά πλέον με τις επιθέσεις στα έργα τέχνης».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE