Πασχαλινό Μήνυμα ΠτΔ: Έμφαση στο Κυπριακό και την οικονομία - «Οι καιροί είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι - Λαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες»
Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή το Πάσχα.
Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G7 ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «όπου τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται εντός της Ουκρανίας και της περιοχής», εννοώντας τα κατακτημένα εδάφη.
Είπε ότι είναι «πολύ απίθανο» τα μαχητικά να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να χρειαστούν τέτοια όπλα για να αμυνθούν ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις πέρα από την τρέχουσα εμβέλειά τους.
Οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία. Ήταν μια σαφής προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την πόλη Μπαχμούτ, κάτι το οποίο διαψεύδει το Κίεβο.
Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι δήλωσε βέβαιος ότι το Κίεβο θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Δύση, έπειτα από μήνες άσκησης πιέσεων για τα αεροπλάνα. Η εκπαίδευση των πιλότων, όπως βέβαια και η μεταφορά τους στην Ουκρανία, θα πάρει αρκετούς μήνες.
Όπως είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, συζήτησε το θέμα με τον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής τους. Είπε ότι τα F-16 δεν θα είχαν βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε σχέση με το Μπαχμούτ, για παράδειγμα, αλλά θα μπορούσαν «να κάνουν μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ικανότητα αντιμετώπισης όσων έπονται».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
LIVE: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
Ένταση έξω από το Αλφαμέγα - Παρέμβαση Αστυνομίας με τον Αίαντα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Τραυματισμός 37χρονου στο Φαράγγι του Άβακα – Σωτήρια επέμβαση Πυροσβεστικής – Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις