Κροατία: Τρεις Ολλανδοί σκοτώθηκαν σε συντριβή μικρού αεροσκάφους

Κροατία: Τρεις Ολλανδοί σκοτώθηκαν σε συντριβή μικρού αεροσκάφους

Τρεις Ολλανδοί σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροσκάφος τους συνετρίβη σε ορεινή περιοχή, στη βορειοδυτική Κροατία, όπως έγινε γνωστό από το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/5), σε δάσος κοντά στην πόλη Όγκουλιν, σύμφωνα με τις κροατικές αρχές. Το ολλανδικό αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από το Μάριμπορ της Σλοβενίας στην Πούλα της Κροατίας, στα παράλια της Αδριατικής.

Ο επικεφαλής των ερευνητών της Πολιτικής Αεροπορίας της Κροατίας Ντάνκο Πέτριν είπε στους δημοσιογράφους ότι και οι τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Τα συντρίμμια βρέθηκαν μισοκατεστραμμένα από φωτιά. «Θα χρειαστεί να κάνουμε αναλύσεις DNA επειδή το σημείο του δυστυχήματος είναι τέτοιο που δεν μπορούσαμε οπτικά να καθορίσουμε τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων», εξήγησε.

Σύμφωνα πάντως με τα έγγραφα πτήσης, στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πιλότος και δύο επιβάτες.

Η εκπρόσωπος του ολλανδικού ΥΠΕΞ Φελίσια Μπάκερ είπε ότι όλα τα θύματα ήταν Ολλανδοί πολίτες.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.

Η περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι δύσβατη και, ενδεχομένως, παραμένει μέχρι και σήμερα ναρκοθετημένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE