ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: «Λαμβάνονται μέτρα για αξιοκρατική διαχείριση τ/κ περιουσιών»  

ΥΠΕΣ: «Λαμβάνονται μέτρα για αξιοκρατική διαχείριση τ/κ περιουσιών»   

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά με την εφαρμογή κάποιων μέτρων αναφορικά με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, που έχουν ως απώτερο σκοπό τη διόρθωση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά και τη διαχείρισή τους με διαφάνεια και αξιοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για το Σχέδιο «κτιΖΩ», αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στον Τύπου σε σχέση με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο κ. Ιωάννου είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που είναι εις γνώσιν του Υπουργείου εδώ και κάποιους μήνες, μέσω της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή και είναι και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

«Είναι γενικά παραδεκτό ότι το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Στόχος μας είναι στο τελικό αποτέλεσμα, η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών να γίνεται αξιοκρατικά και με διαφάνεια», σημείωσε.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, όπως είναι η δημοσίευση των προς διάθεση ακινήτων, ενώ αναφέρθηκε στην έλλειψη μηχανογράφησης, λέγοντας πως, παρόλο που έχει δρομολογηθεί, δεν θα επιλυθεί άμεσα λόγω της διαδικασίας των προσφορών που απαιτείται να γίνει. Είπε, επίσης, ότι έχουν προσληφθεί υπάλληλοι, ούτως ώστε να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της είσπραξης των ενοικίων.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί ήδη εισηγήσεις από τον Διευθυντή του εν λόγω Τμήματος, οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί.

Όπως υπογράμμισε το Υπουργείο προχωρά με την εφαρμογή κάποιων μέτρων, που απώτερο στόχο έχουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

«Οφείλω να σας παραδεχτώ, όμως, ότι λάθη που έχουν γίνει, τετελεσμένα, δεν είναι εύκολο να αναιρεθούν. Το σημαντικό, όμως, είναι από τούδε και στο εξής εκεί και όπου μπορούμε να διορθώσουμε προβλήματα, φυσικά και θα το κάνουμε. Αλλά τουλάχιστον, από τούδε και στο εξής, τη διαχείριση να γίνεται με αξιοκρατικό τρόπο και διαφάνεια», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία για διαφθορά στο Υφυπουργείο Πολιτισμού – Σύμβουλος εκμεταλλευόταν χορηγίες προς όφελος συγγενών και φίλων

E-kalathi: Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή - Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top