ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστικό «όχι» στον πρίγκιπα Χάρι - Δεν θα μπορεί να έχει αστυνομική συνοδεία στη χώρα του

Δικαστικό «όχι» στον πρίγκιπα Χάρι - Δεν θα μπορεί να έχει αστυνομική συνοδεία στη χώρα του

Έχασε τη δικαστική μάχη ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, ο οποίος είχε ζητήσει να του επιτραπεί να έχει αστυνομική προστασία επί πληρωμή όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

Όπως αναφέρει το CNN, ο σύζυγος της Μέγκαν Μαρκλ έχασε την έφεση που είχε κάνει με την οποία ζητούσε να γίνει δικαστική επανεξέταση της απόρριψης της δυνατότητας να μπορεί να πληρώνει ιδιωτικά, προκειμένου να έχει αστυνομική προστασία, όταν βρίσκεται στην πατρίδα του.

Οι δικηγόροι του κοκκινομάλλη «αντάρτη» των βρετανικών ανακτόρων ήθελαν να επανεξετάσουν δικαστικά την απόρριψη της προσφοράς του να πληρώνει για προστασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι ανάγκες ασφαλείας του άλλαξαν όταν ο πρίγκιπας έπαψε να είναι μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Αλλά ένας δικαστής αποφάσισε να μην δώσει το πράσινο φως.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν αντιταχθεί στην ιδέα να επιτρέπεται σε πλούσιους να «αγοράζουν» ασφάλεια από την αστυνομία.

Της απόφασης αυτής, προηγήθηκε ακρόαση στο δικαστήριο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN, η απόφαση ελήφθη αφότου οι αρχηγοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας επέμειναν στο δικαστήριο ότι οι αξιωματικοί τους δεν είναι «ενοικιαζόμενα όπλα» για τους πλούσιους και τους διάσημους, υποστηρίζοντας ότι το να επιτραπεί στον Χάρι να πληρώσει για την προστασία των αξιωματικών - δυνητικά ένοπλων - θα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο προηγούμενο».

Ο 38χρονος δευτερότοκος γιος του Βασιλιά Καρόλου ήθελε να διατηρήσει, όταν βρισκόταν στη Βρετανία, την ένοπλη ομάδα της Βασιλικής και Ειδικής Προστασίας (RASP) που τον προστάτευε όταν ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, έχασε αυτή τη δυνατότητα, όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και έπαψε να είναι «εργαζόμενος βασιλιάς» το 2020.

Ένας δικηγόρος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε ότι θα ήταν παράλογο να εκτεθούν οι αστυνομικοί σε κίνδυνο λόγω της «καταβολής αμοιβής από έναν ιδιώτη».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top