ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή Αναστασιάδη στο Προεδρικό για τετ α τετ με Χριστοδουλίδη - Όσα είπε για την κόντρα Εισαγγελέα και Ελεγκτή

Επιστροφή Αναστασιάδη στο Προεδρικό για τετ α τετ με Χριστοδουλίδη - Όσα είπε για την κόντρα Εισαγγελέα και Ελεγκτή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια ιδιαίτερα φιλική, αλλά και δημιουργική συνάντηση με τον Πρόεδρο.

Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις τόσο όσον αφορά το Κυπριακό, τα ενεργειακά, αλλά και εσωτερικά θέματα. Και χαίρομαι γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται δημιουργούν τις προοπτικές για συνέχιση μιας επιτυχούς διακυβέρνησης, αλλά και με νέες ιδέες, οι οποίες είναι πάντοτε καλοδεχούμενες. Και είναι και αναμενόμενο να παρατηρούνται και αλλαγές πολιτικής σε ορισμένους τομείς που μπορεί να είναι πιο δημιουργικές. Συνεπώς, θέλω να εκφράσω την απόλυτη μου ικανοποίηση για τη συνάντηση».

Ερωτηθείς αν διαβλέπει εξελίξεις ως προς την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πιο ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι μια προσπάθεια, πιστεύω, προς την ορθή κατεύθυνση.

Ήταν κάτι που και παλαιότερα είχαμε επιδιώξει και ελπίζω να ευοδωθεί. Είναι μια σημαντική προς τα εμπρός κίνηση, ας μην ξεχνούμε ότι και ως αποτέλεσμα της τότε πολιτικής που ακολουθήσαμε στο Κραν Μοντανά, η ΕΕ για πρώτη φορά ήταν παρούσα.

Συνεπώς, ένας ειδικός αντιπρόσωπος που θα έχει ένα ρόλο, έτσι ώστε η όποια λύση να δημιουργεί ένα κράτος που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. με την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ, δεν θα είναι προς όφελος της μιας κοινότητας, αλλά και των δύο. Δεν θα είναι προς όφελος μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς, αλλά και της τουρκοκυπριακής και ιδιαίτερα και της Τουρκίας.

Συνεπώς, είναι ένας στόχος που τίθεται, και με το πείσμα, δηλαδή τις προσπάθειες, ευελπιστούμε ότι θα ευοδωθούν».

Κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση ανάμεσα σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει «οτιδήποτε αφορά ξένα προς τα νέα μου καθήκοντα και αυτά είναι να παρακολουθώ και όπου μπορώ να συμβουλεύω.

Πέραν τούτου δεν θέλω να εμπλακώ σε θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ.

Εκείνο που θέλω να πω είναι ένα: Ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει τι το Σύνταγμα προνοεί και το Σύνταγμα είναι σαφές. Παρερμηνείες, υπερεξουσίες, αυθαιρεσίες, δεν θεωρώ ότι επιτρέπονται από κανένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top