ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ για ψευδοθεραπείες μεταστροφής: Καθοριστική η ψήφιση της τροπολογίας - «Μπηχτές» σε ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ

ΔΗΣΥ για ψευδοθεραπείες μεταστροφής: Καθοριστική η ψήφιση της τροπολογίας - «Μπηχτές» σε ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ

Με τη συμβολή του Δημοκρατικού Συναγερμού, ψηφίστηκε χτες στη Βουλή η νομοθεσία για την ποινικοποίηση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού, πρακτικές που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει χαρακτηρίσει ως βασανιστήρια, δήλωσε η Αναπληρώτρια Εκπροσώπος Τύπου, Φωτεινής Τσιρίδου.

«Μια νομοθεσία που απαίτησε να ψηφιστεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από το 2018», πρόσθεσε.

Ο ΔΗΣΥ μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, κατάφεραν να βελτιώσουν το αρχικό κείμενο της πρότασης νόμου μέσα από τις συνεχείς συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, έτσι ώστε να ποινικοποιήσει συγκεκριμένες απαράδεκτες μεθόδους και πρακτικές. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, παρά την παραπληροφόρηση, η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε εποικοδομητικό μέρος.

Την ίδια ώρα, καθοριστική για την ψήφιση της νομοθεσίας ήταν η τροπολογία μας που υποστηρίχτηκε από την πλειοψηφία της Βουλής έτσι ώστε αυτή να μην συνδέεται καθόλου με την ελευθερία άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, όπως ο καθένας επιθυμεί. Ωστόσο, μας λυπεί ιδιαίτερα που το ΑΚΕΛ δεν ψήφισε την τροπολογία μας αλλά τήρησε στάση αποχής.

Σημαντικό, επίσης, θεωρούμε ότι καταψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Αντρέα Θεμιστοκλέους καθώς επίσης και η τροπολογία του ΕΛΑΜ που θα οδηγούσαν σε εντελώς λανθασμένες ερμηνείες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top