ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας νεφρολόγος για 50 αιμοκαθαρόμενους στην ελ. Αμμόχωστο

 Ένας νεφρολόγος για 50 αιμοκαθαρόμενους στην ελ. Αμμόχωστο

Τρομερό είναι το πρόβλημα με την έλλειψη δεύτερου νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, καταγγέλλουν οι περίπου 50 αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει άλλος γιατρός για ν’ αντικαταστήσει τον υφιστάμενο νεφρολόγο που στελεχώνει το τμήμα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των νεφροπαθών.

Όπως ανέφεραν, ο γιατρός στο νεφρολογικό τμήμα του νοσηλευτηρίου εργάζεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2.30 το απόγευμα, τις καθημερινές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να μένουν εκτεθειμένοι κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού δεν υπάρχει δεύτερος νεφρολόγος για να επιβλέψει την θεραπευτική τους αγωγή.

Οι αιμοκαθαρόμενοι της ελεύθερης Αμμοχώστου καλούν τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε νεφρολόγοι να ενδιαφερθούν πραγματικά για να εργοδοτηθούν στο κρατικό νοσηλευτήριο της επαρχίας. Υποστηρίζουν, ακόμα, ότι νοσηλευτές που εργάζονται την νεφρολογική πτέρυγα του νοσοκομείου κάνουν σκέψεις να μετακινηθούν σε άλλες κλινικές εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται στο δικό τους τμήμα.     

Από το κρεβάτι του πόνου

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση αιμοκαθαρόμενου, ο οποίος από το κρεβάτι του πόνου μίλησε στη μεσημεριανή εκπομπή του Σίγμα, απευθύνοντας δραματική έκκληση προς στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται εδώ και τέσσερις μήνες στην νεφρολογική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. «Αυτή την στιγμή σας μιλάω από το κρεβάτι του πόνου. Εδώ και πέντε ώρες είμαι συνδεδεμένος στην αιμοκάθαρση. Για τέσσερις μήνες ο ΟΚΥπΥ ψάχνει να βρει ένα γιατρό για να συμπληρώσει τον υφιστάμενο. Οι νοσηλευτές ζήτησαν να φύγουν από το τμήμα και να μεταφερθούν κάπου αλλού, διότι εάν συμβεί κάποιο κακό θα μπλέξουν. Ο κόσμος εδώ αργοπεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο ασθενής.

Η θέση του ΟΚΥπΥ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου δήλωσε ότι η θέση νεφρολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα περίπου 20 φορές, χωρίς να υπάρξει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ανέφερε, ακόμα, πως μέχρι να εξευρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα, όταν θ’ απουσιάζει ο υφιστάμενος νεφρολόγος θ’ αντικαθίσταται με συνάδελφό του από άλλη επαρχία. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι ο οργανισμός προβαίνει σ’ όλες τις δέουσες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την θεραπεία των νεφροπαθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top