ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2023 - Επέκταση ωραρίου

Έναρξη λειτουργίας Θερινών Δημόσιων Σχολείων 2023 - Επέκταση ωραρίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος «Θερινά Δημόσια Σχολεία (ΘΔΣ)». Διαχρονικός στόχος των ΘΔΣ είναι η προσφορά ευκαιριών μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης, ιδιαίτερα σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το ΥΠΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας, έχει προβεί σε επέκταση του Προγράμματος των ΘΔΣ, τόσο σε αριθμό σχολείων όσο και στο ωράριο λειτουργίας τους (επέκταση ωραρίου μέχρι τις 16:00). Επιπλέον, για τρίτη σχολική χρονιά, κατά τη λειτουργία των ΘΔΣ, θα συνεχιστεί η προσφορά του προγράμματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Στο πιο πάνω πρόγραμμα, θα μπορούν και φέτος να συμμετάσχουν και παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία.

Το Πρόγραμμα των ΘΔΣ προσφέρεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά. Οι γονείς συνεισφέρουν οικονομικά μόνο για την κάλυψη του κόστους σίτισης των παιδιών που επέλεξαν να φοιτήσουν στην απογευματινή ζώνη του ΘΔΣ.

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν ως ΘΔΣ 58 σχολεία, εκ των οποίων 37 Δημοτικά Σχολεία και 21 Νηπιαγωγεία, καλύπτοντας και τις πέντε επαρχίες της Κύπρου, καθώς και τις ορεινές κοινότητες. Η περίοδος λειτουργίας των ΘΔΣ είναι από τις 26 Ιουνίου 2023 έως και τις 28 Ιουλίου 2023. Για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των ΘΔΣ, θα απασχοληθούν εκπαιδευτικοί δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, ενώ για τις ανάγκες των παιδιών ειδικής εκπαίδευσης θα απασχοληθεί και αριθμός σχολικών συνοδών/βοηθών.

Στα ΘΔΣ εφαρμόζεται ένα πολύ καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα και τις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες των παιδιών. Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των ΘΔΣ περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, όπως: Εικαστική Έκφραση, Μουσική, Θέατρο, Φυσική Αγωγή, Αγωγή Ζωής με θέματα συνυφασμένα με την καλοκαιρινή περίοδο, παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, Κουκλοθέατρο, Φιλαναγνωσία/Βιβλιοθήκη, κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται στο σχολείο που φοιτά το παιδί τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top