ΔΙΕΘΝΗ

Στη Σουηδία εμφανίστηκε η περίφημη φάλαινα «κατάσκοπος» της Ρωσίας

Στη Σουηδία εμφανίστηκε η περίφημη φάλαινα «κατάσκοπος» της Ρωσίας

Επανεμφανίστηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια η αρσενική φάλαινα Beluga, που θεωρείται κατάσκοπος των Ρώσων. Αυτή τη φορά η φάλαινα με το όνομα Hvaldimir εμφανίστηκε στις ακτές της Σουηδίας, ενώ η προηγούμενη εμφάνισή του ήταν στη Νορβηγία προκαλώντας πλήθος σεναρίων.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή μια οργάνωση που παρακολουθεί τις κινήσεις της φάλαινας, ενώ μάλιστα τόνισαν ότι για περισσότερα από τρία χρόνια ο «κατάσκοπος» από τη Ρωσία με το όνομα Hvaldimir κατευθυνόταν νοτίως, αργά και σταδιακά από την βόρεια ακτογραμμή της Νορβηγίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί πλέον στη Σουηδία και την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκε στη νοτιοδυτική ακτή της σκανδιναβικής χώρας.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναζητά άλλες Beluga καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κοινωνικό είδος φάλαινας και λόγω της ηλικίας του, οι ορμόνες του είναι αρκετά υψηλές και ίσως να αναζητά θηλυκά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η εμφάνιση της συγκεκριμένης φάλαινας είχε γίνει «viral», καθώς όταν εντοπίστηκε, έφερε ειδικό εξάρτημα, που υποδείκνυε ότι πρέπει να ήταν εκπαιδευμένη από το ρωσικό πολεμικό ναυτικό.

Αυτό είχε ισχυριστεί τότε ο καθηγητής της υδροβιολογίας, Αουντούν Ρίκαρντσεν, διότι το θαλάσσιο θηλαστικό φόραγε μία ειδική ζώνη με μία προσαρμοσμένη θήκη για κάμερα GoPro και μία ετικέτα που έγραφε «Equipment St. Petersburg».

Τον ισχυρισμό αυτό ενίσχυε και η αποκάλυψη της Ρωσίδας συνάδελφού του πως γνώριζε «ότι το ναυτικό έχει πιάσει κάποιες φάλαινες μπελούγκα πριν από κάποια χρόνια, τις οποίες και εκπαίδευσε».

 

 

Έτσι, οι Νορβηγοί αποφάσισαν να δώσουν στη φάλαινα Beluga το όνομα «Hvaldimir», το οποίο προκύπτει από τον συνδυασμό της νορβηγικής λέξης «hval» που σημαίνει φάλαινα και το «dimir», σαν αστείο, λόγω της φερόμενης σχέσης που έχει με την Ρωσία.

Η Μόσχα δεν εξέδωσε ποτέ καμία επίσημη αντίδραση στις νορβηγικές εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι «Ρώσος κατάσκοπος». Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φάλαινες Beluga, ζουν γενικά στα παγωμένα νερά γύρω από τη Γροιλανδία, τη βόρεια Νορβηγία και τη Ρωσία.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top