Δεύτερη τουρκοκυπριακή εταιρεία αναμένεται να πιστοποιηθεί για το χαλλούμι

Δεύτερη τουρκοκυπριακή εταιρεία αναμένεται να πιστοποιηθεί για το χαλλούμι

Το τουρκοκυπριακό βιομηχανικό επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κτηνοτροφικών μονάδων που έχουν λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για την παραγωγή νωπού γάλακτος κατάλληλου για την παραγωγή χαλλουμιού ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) θα αυξηθεί σε 11, και ο αριθμός των πιστοποιημένων εργαστηρίων ΠΟΠ θα αυξηθεί σε δύο με την εταιρεία Arden Hellim να αναμένεται να πιστοποιηθεί εντός ενός μηνός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις του ο Κεμάλ Οζτούρκ, διευθυντής της μονάδας πιστοποίησης επιμελητηρίου είπε ότι «ελπίζω ότι θα πουλάμε χαλλούμι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι, για να είναι δυνατή η παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων ΠΟΠ εκτός από τους παραγωγούς και τις φάρμες, το ψευδοκράτος πρέπει να είναι απαλλαγμένο από ασθένειες των ζώων και ανέφερε ότι ο οργανισμός που θα διενεργεί αυτές τις επιθεωρήσεις δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά ότι μπορεί να διενεργηθεί από το Bureau Veritas.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Αναγείρονται 500 οικιστικές μονάδες σε κρατική γη αξίας €70 εκατομμυρίων

ΠτΔ: Αναγείρονται 500 οικιστικές μονάδες σε κρατική γη αξίας €70 εκατομμυρίων

Την ανέγερση περίπου 500 οικιστικών μονάδων σε τέσσερις επαρχίες, συνολικής δαπάνης €70 εκατ., ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι μονάδες θα κατασκευαστούν σε κρατική γη αξίας €7 εκατ., σε τεμάχια που έχουν υποδειχθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, σε περιοχές της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE