ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο προεδρικό η Αννίτα, ξεκαθάρισμα με Χριστοδουλίδη

Στο προεδρικό η Αννίτα, ξεκαθάρισμα με Χριστοδουλίδη

Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και των υπουργών σε συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως και η ευρύτερη συνεργασία της Βουλής και του μεγαλύτερου κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση ευρύτερα, αναμένεται ότι θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι δύο πρώτη τη τάξει του κράτους.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου έχουν προγραμματισμένη συνάντηση σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, η οποία διευθετήθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τις τελευταίες ημέρες. Την Αννίτα Δημητρίου αναμένεται ότι θα συνοδεύουν και αξιωματούχοι του κόμματος. Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου θα επιχειρήσουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο, το οποίο για την Πινδάρου φαίνεται να αποτελεί εστία εσωκομματικών προστριβών, από στελέχη που διαμαρτύρονται ότι ο ΔΗΣΥ από τη μια τοποθετείται στην αντιπολίτευση αλλά υπάρχουν φορές που συμπεριφέρεται ως συμπολιτευόμενο.

Η πρωτοβουλία του Αβέρωφ Νεοφύτου να ανοίξει στον Νίκο Χριστοδουλίδη την πόρτα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την επομένη της εκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας, δημιουργεί πλέον ένα προηγούμενο για την παράταξη. Η συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης σε συνόδους του ΕΛΚ, προκαλεί προβληματισμό στην Πινδάρου, και η Αννίτα Δημητρίου θέλει να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Από κυβερνητικής πλευράς προτάσσεται το επιχείρημα ότι πέραν της συμμετοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συμμετοχή υπουργών σε συνόδους του ΕΛΚ, κατόπιν πρόσκλησης, βοηθούν στην προώθηση των θέσεών της Κύπρου σε μείζονα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, το μεταναστευτικό, η οικονομία και άλλα. Ειδικά για το Κυπριακό και το Μεταναστευτικό η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να απορρίπτει προσκλήσεις του ΕΛΚ, που απευθύνονται στους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση από πλευράς κυβέρνησης θα καταβληθεί προσπάθεια για άρση κάθε παρεξήγησης και στόχος θα είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας κατανόησης των εκατέρωθεν ευαισθησιών. Η Αννίτα Δημητρίου, με την ιδιότητα της προέδρου της Βουλής, αναμένεται να ζητήσει την προδιαβούλευση για τα μεγάλα θέματα και την έγκαιρη συνεννόηση με την νομοθετική εξουσία. Η συνάντηση θα αξιοποιηθεί και για ενημέρωση της Προέδρου της Βουλής και προέδρου του ΔΗΣΥ, για την επίσκεψη εργασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Γερμανία, όπως βεβαίως, η ανταλλαγή απόψεων στο Κυπριακό, μετά και την επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top