ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέλουν απευθείας πτήσεις από Κύπρο προς Κίνα – Βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο το Υφ. Τουρισμού

Θέλουν απευθείας πτήσεις από Κύπρο προς Κίνα – Βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο το Υφ. Τουρισμού

Το ενδεχόμενο για επίτευξη συμφωνίας απευθείας πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Κίνας, βλέπει θετικά το Υφυπουργείο Τουρισμού μετά και τη συνάντηση που είχε ο Κώστας Κουμής με τον Κινέζο ομόλογό του. Ταυτόχρονα, προβλέπεται να συζητηθεί πλάνο κατά το οποίο θα προβληθούν χαρακτηριστικά των δύο χωρών ενώ, το Υφυπουργείο θα προβεί σε διαβήματα με απώτερο σκοπό μια ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας σε θέματα τουρισμού.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Μαΐου για πρώτη φορά, αξιωματούχος της Κινεζικής Κυβέρνησης επισκέφθηκε το Υφυπουργείο Τουρισμού. Τον Κινέζο ομόλογό του, Li Qun, υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο Υφυπουργοί αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού ενώ ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε όπως προγραμματισθεί, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, online conference μεταξύ των δύο Υφυπουργείων και όπως η συνεργασία προχωρήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.

Η πρόταση για απευθείας πτήση μεταξύ Κύπρου-Κίνας

Σημαντική ενέργεια από πλευράς του κ. Κουμή, ήταν να προτείνει το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Κίνας, παραθέτοντας τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή από το Υφυπουργείο Τουρισμού στο ThemaOnline, η επίτευξη μιας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Κίνας είναι κάτι το οποίο θα ωφελήσει πολύ και τις δύο χώρες σε τουριστικό επίπεδο ενώ, θα είναι κάτι το οποίο το Υφυπουργείο θα επιδιώξει με τις απαραίτητες ενέργειες.

Ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μελλοντικά η απευθείας σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, είναι κάτι το οποίο και τα δύο μέρη «βλέπουν με θετικό μάτι».

Θέλει ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-Κίνας το Υφυπουργείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός πρότεινε όπως συμπεριληφθούν ως κεφάλαια συζήτησης, τόσο στο online conference, όσο και στο Μνημόνιο Συναντίληψης, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια της Κύπρου να καταστεί προορισμός για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη γνώση ξένων γλωσσών, ο αθλητικός τουρισμός τονίζοντας ότι στο παρελθόν ομάδες από την Κίνα επισκέφθηκαν την Κύπρο για προετοιμασία.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να καταστεί σχετικό πλάνο με σκοπό την προβολή της γαστρονομίας της κάθε χώρας. Ο κ. Κουμής απηύθυνε, επίσης, πρόσκληση προς τον Κινέζο ομόλογό του για συμμετοχή στην ετήσια τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στη χώρα μας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουμής είπε ότι, «η επίσκεψη του Κινέζου Υφυπουργού ήταν μεγάλη τιμή για το Υφυπουργείο Τουρισμού και μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητηθεί η πιθανότητα σύναψης στενότερης συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας» ενώ παράλληλα ευχήθηκε όπως, η συνάντηση αποτελέσει την απαρχή στενής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας κ. Li Qun στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο πολύ φιλικό κλίμα που επικράτησε καθ’ όλη τη συνάντηση και συζήτηση με τον Κύπριο ομόλογό του. «Συμφωνήσαμε», είπε ο κ. Li Qun, «ότι Κύπρος και η Κίνα είναι χώρες με μεγάλη ιστορία και μέσα από την εξέλιξη των πολιτισμών μας έχουμε κοινά χαρακτηριστικά κουλτούρας και έθιμα, που είναι πολύ σημαντικοί τουριστικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν για να προσελκύσουν τουρίστες και από τις δύο πλευρές. Εγώ και ο κ. Κουμής είχαμε πολύ καλή συζήτηση και μας τιμά που είμαστε η πρώτη αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, μετά την πανδημία, που υποδέχεται το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου από την ίδρυσή του. Συμφωνήσαμε ότι ο τουρισμός είναι ζωτικός παράγοντας για τους ανθρώπους, για πολιτιστικές ανταλλαγές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top