Όπως στο παράδειγμα της Air New Zealand, η οποία ευθυγραμμίστηκε αμέσως με τις οδηγίες της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, ζητώντας της να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ώκλαντ έως και τις 2 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο η εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας αποκαλεί «έρευνα βάρους επιβατών» και αποτελεί έναν τρόπο συλλογής δεδομένων σχετικά με το βάρος του φορτίου και την κατανομή των αεροπλάνων. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η ίδια η η εταιρεία.
«Ζυγίζουμε ό,τι πηγαίνει στο αεροσκάφος, από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στο αμπάρι. Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια είναι πως το βάρος αποτελεί προσωπικό δεδομένο που ορισμένοι δεν θέλουν να αποκαλύψουν. Η ίδια η εταιρεία πάντως ισχυρίζονται πως κρατά ανώνυμα τα δεδομένα.
Όπως αναφέρει το CNN, οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα. Θα τοποθετήσουν επίσης τις αποσκευές τους σε άλλη ίδια ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.
«Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σου, ούτε καν εμείς».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρεία ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν σε ζυγαριά προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Το ίδιο είχαν κάνει και οι επιβάτες εσωτερικού σε αντίστοιχη έρευνα του 2021, ωστόσο αυτή για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κι εγένετο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Ο ρόλος του
Επανεξέταση της υπόθεσης για το «ορφανό» θανατηφόρο, ζητά η οικογένεια του Ανδρέα Λοΐζου – Τι λέει για Αστυνομία
Κάμερες τροχαίας: Ξεκινούν να «γράφουν» σε ακόμη δύο σημεία στη Λευκωσία - Δείτε από πότε
Στο προεδρικό η Αννίτα, ξεκαθάρισμα με Χριστοδουλίδη
Βίρα τις άγκυρες για Πειραιά – Τεράστιο το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση – Πόσες κρατήσεις έγιναν μέχρι σήμερα