ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εμφανίζεται σε ηχογράφηση να παραδέχεται ότι κράτησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Ο Τραμπ εμφανίζεται σε ηχογράφηση να παραδέχεται ότι κράτησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους μια ηχογράφηση που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται πως μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη (31/5) το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του CNN, το οποίο δεν άκουσε την ηχογράφηση, αλλά επικαλείται περιγραφές από καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.

Η ηχογράφηση δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, κατανοούσε πως διατηρούσε στην κατοχή του απόρρητο υλικό μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα σχόλια του Τραμπ υποδηλώνουν ότι θα ήθελε να κοινοποιήσει τις πληροφορίες, αλλά γνώριζε τους περιορισμούς σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το CNN.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ που έχει αναλάβει επικεφαλής δύο ερευνών σε βάρος του Τραμπ – η πρώτη αφορά την αμφισβήτηση της εκλογικής ήττας από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η δεύτερη τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων – δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την αποκάλυψη του CNN. Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ο Τραμπ έχασε από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top