Στην Κύπρο οι αεριοστρόβιλοι του πρώτου ιδιωτικού συμβατικού σταθμού ηλεκτρισμού

Στην Κύπρο οι αεριοστρόβιλοι του πρώτου ιδιωτικού συμβατικού σταθμού ηλεκτρισμού

Έφτασαν στην Κύπρο και βρίσκονται σε στάδιο εγκατάστασης οι τρεις αεριοστρόβιλοι της Power energy Cyprus (PEC), του πρώτου ιδιωτικού συμβατικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, πρόκειται στην Κύπρο οι τουρμπίνες συνοδευόμενες με τις γεννήτριες τους από την εταιρεία Siemens, αξίας 48 εκατομμυρίων έφτασαν στην Κύπρο και είναι σε διαδικασία εγκατάστασης. Οι τρεις αεροστρόβιλοι που θα λειτουργούν με σύγχρονη τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου και θα καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Το κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της Cyfield και δανεισμό από τις κυπριακές τράπεζες και θα ανέλθει σε €200 εκατ., αναφέρεται. Προστίθεται ακόμη πως ο σταθμός θα παράγει το 25-30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό της Κύπρου, και έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ενεργειακή κρίση της χώρας.

Με αποδοτικότητα 58% και μέγεθος 260ΜW υπολογίζεται πως θα μειώσει σημαντικά το κόστος ηλεκτρισμού και θα βοηθήσει βιομηχανίες, εταιρείες και νοικοκυριά, αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας πως ο σταθμός θα έρθει επίσης να καλύψει την επάρκεια ηλεκτρισμού της Κύπρου, έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργεί ακατάπαυστα για 30 χρόνια».

Η Cyfield  στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2024.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE