«Τα επιτόκια αυξομειώνονται ανάλογα με τις μακροοικονομικές συνθήκες που κατά καιρούς επικρατούν» και «για αυτό οι αποφάσεις των δανειοληπτών για τα χαρακτηριστικά κάποιας δανειακής σύμβασης πρέπει να λαμβάνονται μετά από έρευνα, ανάλυση και προβληματισμό», αναφέρει η ΚΤΚ σε ανακοίνωση.
«Ως εκ τούτου, οφείλουν να κατανοήσουν πλήρως τις συνέπειες των διαθέσιμων επιλογών και ιδιαίτερα σε ποιο σημείο του κύκλου ανόδου/καθόδου επιτοκίων ενδεχομένως να κλειδώσουν το δάνειό τους, ειδικά σε περίπτωση που σκέφτονται δάνεια με σταθερό επιτόκιο», υπογραμμίζει.
Επιπλέον, η ΚΤΚ προτρέπει το κοινό όπως «μελετά προσεκτικά τις συμβάσεις δανείων που τίθενται ενώπιον τους και να αξιολογούν και να λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το ύψος της μηνιαίας δόσης καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου και τυχόν χρεώσεις πρόωρης αποπληρωμής και μεταβολής του τύπου του επιτοκίου».
Επίσης, καλεί το κοινό να αναζητά σαφείς και επαρκείς επεξηγήσεις για όλα τα πιο πάνω από τα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται, συμπεριλαμβανομένου και υπολογισμό του συνολικού πληρωτέου ποσού σε τόκους κάτω από διάφορα σενάρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τον Ιούνιο του 2026 ο Καπνουλλάς – Η απόφαση της ΕΔΥ
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στον άτυχο δύτη - Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Έρχεται νέο σχέδιο για προστασία πρώτης κατοικίας ευάλωτων ομάδων - Πάει Υπουργικό
Πιο φτωχός από το 2018 ο Ερντογάν - Πού χρωστάει
Μηδενικό ΦΠΑ: Τρεις κατηγορίες προϊόντων «είδαν» αύξηση αντί μείωση - «Δεν υπάρχει παρανομία...»
Προκαλεί εκ νέου ο Θεμιστοκλέους – Κάνει λόγο για χ@@@νη δεοντολογία και κινείται νομικά κατά Ξένιας Κωνσταντίνου – Ο λόγος