Εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης φαρμάκων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης φαρμάκων

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώπιον των «υπουργείων» υγείας και οικονομικών πραγματοποίησε χθες στα κατεχόμενα, η πλατφόρμα «οργανώσεων» υγείας, καταδικάζοντας την έλλειψη φαρμάκων και άλλων ιατρικών ειδών και ζητώντας την άμεση λήψη αποφάσεων για επίλυση του ζητήματος.

Στο θέμα αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Σε δηλώσεις της η «υπουργός υγείας», Ιζλέμ Γκιουρτσάγ Άλτουγρα, είπε ότι ζητήθηκε από το «υπουργείο οικονομικών» επιπλέον κονδύλι για να καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα και άλλα ιατρικά είδη, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Όπως αναφέρεται, στα κατεχόμενα υπάρχει έλλειψη αντιπηκτικών,εμβολίων κατά τετάνου, αντιβιοτικών, φαρμάκωνγια επιληψία, πάρκινσον, άλτσχαϊμερ και καρκίνο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE