Αύξηση θανατηφόρων στα κατεχόμενα κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023

Αύξηση θανατηφόρων στα κατεχόμενα κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023

Κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023 στα κατεχόμενα σημειώθηκαν 20 θανατηφόρα δυστυχήματα και 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ το 2022 είχαν σημειωθεί συνολικά 21 δυστυχήματα και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 24, σύμφωνα με τον «διευθυντή» της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», σε διάσκεψη Τύπου ο Ιμπραχίμ Ουλουσοϊ είπε ότι κύρια αιτία των δυστυχημάτων είναι η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η απρόσεκτη οδήγηση.

Αναφερόμενος στους νεκρούς είπε ότι κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2023, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τα οποία 12 ήταν Τ/κ, πέντε άτομα που βρίσκονταν στα κατεχόμενα με «άδεια εργασίας», ένας Βρετανός τουρίστας, ένας Ρουμάνος τουρίστας και ένας υπήκοος Καμερούν που φοιτούσε σε παράνομο πανεπιστήμιο.

Είπε ότι μεταξύ Ιανουαρίου- Μάϊου σημειώθηκαν 1674 τροχαία, από τα οποία στα 1456 υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ σε 198 ατυχήματα υπήρξαν και τραυματισμοί με συνολικά 263 τραυματίες.

Αναφέρθηκε ακόμα στην έλλειψη «αστυνομικών», στις 120 κάμερες ταχύτητας που λειτουργούν στα κατεχόμενα και στους ελέγχους για αλκοόλ που γίνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στα κατεχόμενα υπάρχουν περίπου 370 χιλιάδες εγγεγραμμένα οχήματα, ενώ κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 εγγράφηκαν 6.300 νέα οχήματα.

Εξάλλου ο ηγέτης των Τ/κ, Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του αναφερόμενος σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο «προεδρικό» με επίκεντρο τα δυστυχήματα, είπε ότι οι θάνατοι στα κατεχόμενα σε δυστυχήματα είναι τετραπλάσιοι από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και αναφέρθηκε στην ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.