ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια ΠτΔ σε Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τα επεισόδια στα σύνορα με Αίγυπτο - Συμφωνήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων από αρμόδιους Υπουργούς

Συλλυπητήρια ΠτΔ σε Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τα επεισόδια στα σύνορα με Αίγυπτο - Συμφωνήθηκε ανταλλαγή επισκέψεων από αρμόδιους Υπουργούς

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Χριστοδουλίδης - Νετανιάχου συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πρόοδο στην υλοποίηση των όσων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ, στις 11 Μαΐου.

Εντός αυτού του πλαισίου συμφωνήθηκε όπως οι σχετικές συζητήσεις εντατικοποιηθούν, με ανταλλαγή επισκέψεων από αρμόδιους Υπουργούς.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε συλλυπητήρια για τον χαμό Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια χθεσινού επεισοδίου που έγινε στα σύνορα με Αίγυπτο.

«Τρομοκρατική επίθεση» η ενέργεια στα σύνορα με Αίγυπτο, είπε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε σήμερα τρομοκρατική επίθεση το φόνο τριών στρατιωτών από αιγύπτιο συνοριακό φρουρό και ζήτησε να διεξαχθεί πλήρης κοινή έρευνα με το Κάιρο.

«Το Ισραήλ διαβίβασε ένα σαφές μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Περιμένουμε ότι η κοινή έρευνα θα είναι εξαντλητική και ενδελεχής», δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιό του σε σχόλιά του για το χθεσινό επεισόδιο που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

«Θα ανανεώσουμε διαδικασίες και μεθόδους επιχειρήσεων και επίσης τα μέτρα για να μειωθεί στο ελάχιστο το λαθρεμπόριο και να διασφαλιστεί ότι τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή, δεν θα συμβούν ξανά», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top