ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Δημητρίου για «ορφανό» θανατηφόρο 2012: Διευθετήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας – Τι θα ζητήσει η οικογένεια

Α. Δημητρίου για «ορφανό» θανατηφόρο 2012: Διευθετήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας – Τι θα ζητήσει η οικογένεια

Εξελίξεις αναφορικά με το «ορφανό» θανατηφόρο που έγινε το 2012 κι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 17χρονος Ανδρέας Λοΐζου, αναμένεται να προκύψουν, ενδεχομένως, μετά τη συνάντηση του δικηγόρου της οικογένειας, Αντώνη Δημητρίου, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουνίου.

Μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο» ο κ. Δημητρίου αρχικά ξεκαθάρισε, όπως είπε, κάποια πράγματα. «Επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα, οφείλω να πω κάποια πράγματα και επομένως να ξεκαθαρίσουν και κάποια πράγματα που αιωρούνται. Εδώ αναδείχθηκε ένα θέμα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα ΜΜΕ. Εμάς ο ρόλος μας, ως δικηγόρων, ξεκινά και τελειώνει μέσα στα Δικαστήρια ή μέσω ενεργειών που γίνονται στα θεσμικά πλαίσια που υπάρχουν πάντα», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Δημητρίου αφού ξεκαθάρισε πως «όταν ο Γενικός Εισαγγελέας σου απαντά και σου κλείνει την πόρτα, ένας δικηγόρος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο», διερωτήθηκε: «Τι πρέπει να κάνει; Έχει κάποια επιλογή;». «Και δεν είναι μόνο σε αυτή την περίπτωση. Κι εδώ ίσως τα ΜΜΕ να πρέπει να εισηγηθούν λύσεις, γιατί αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό το θέμα ανέκυψε, ενώ είχαμε τελεσίδικη απάντηση από την Νομική Υπηρεσία και για να είμαστε ειλικρινής για τον τέως Γενικό Εισαγγελέα, είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί, την εντιμότητά του και την νομική του κατάρτιση, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου Λοΐζου, ο τέως Γενικός Εισαγγελέας του είχε ενημερώσει ότι, μέσα στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν και της θανατικής ανάκρισης, δεν έπρεπε να διωχθεί κανείς. «Εμάς η θέση μας φυσικά ήταν διαφορετική. Αλλεπάλληλες επιστολές στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα κι ευτυχώς, για κάποιους λόγους, το θέμα ανακινήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα ΜΜΕ. Ξαναστείλαμε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και φαίνεται ότι τώρα το θέμα θα διερευνηθεί ξανά», συμπλήρωσε

Κληθείς να πει εάν θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν έκανε αυτό που έπρεπε, ο κ. Δημητρίου εκτίμησε ότι η διερεύνηση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. «Το γραφείο μας εδώ και 28 χρόνια ασχολείται με την μάχιμη δικηγορία. Ασχολείται με τα προβλήματα του κόσμου, παλεύουμε για τον κόσμο, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Βλέπουμε πάρα πολλά πράγματα, τα οποία θα έπρεπε να τύχουν βελτίωσης. Εδώ η διερεύνηση που έγινε, κατά την άποψή μας, θα μπορούσε να είναι καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι «για να καταλάβετε, όταν έγινε το συμβάν, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, πολύ στενός μου φίλος, αδελφικός μου φίλος, μαζί με δικηγόρο του γραφείου μου, έκαναν έρευνα οι ίδιοι για να εντοπίσουν CCTV (κλειστά κυκλώματα) ούτως ώστε να εντοπιστεί και το άγνωστο αυτοκίνητο. Εδώ, όμως, κάτι με το οποίο διαφωνήσαμε με τον Γενικό Εισαγγελέα, πέραν του αγνώστου Χ ή της αγνώστου Χ, υπάρχει και το θέμα του οδηγού, όπου μετά την θανατική ανάκριση, διεφάνει ξεκάθαρα ότι κι αυτός έχει ευθύνη. Ούτε αυτός διώχθηκε», επεσήμανε περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου ανακοίνωσε ότι «την άλλη Δευτέρα, έχει επικοινωνήσει μαζί μου ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κι έχει διευθετηθεί συνάντηση στις 12 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, με τον ίδιο τον Αρχηγό», ενώ ερωτηθείς εάν αυτό είναι μία καλή εξέλιξη, ο κ. Δημητρίου αφού απάντησε καταφατικά υπέδειξε; «Είναι, αλλά θα έπρεπε να ανακινηθεί αυτό το θέμα από τα Μέσα για να προχωρήσει και να γίνει αυτή η εξέλιξη;», διερωτήθηκε σημειώνοντας ότι «θα ζητήσουμε, ενδεχομένως, είτε ποινικό ανακριτή είτε ανεξάρτητους αξιωματικούς που θα μπορέσουν να διερευνήσουν την υπόθεση».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 17χρονου στο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top