ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λοϊζίδης στο «Τ»: «Κατάντησαν καθημερινότητα οι τραυματισμοί αστυνομικών - Δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Λοϊζίδης στο «Τ»: «Κατάντησαν καθημερινότητα οι τραυματισμοί αστυνομικών - Δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Το χθεσινό (6/6) περιστατικό όπου 29χρονος άνδρας τουρκικής καταγωγής τραυμάτισε αστυνομικούς προσπαθώντας να περάσει από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές από το Οδόφραγμα της Λήδρας σχολίασε ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, αναφέροντας ότι αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο οι τραυματισμοί αστυνομικών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι τραυματισμοί αστυνομικών κατάντησε σχεδόν καθημερινότητα, κάτι που αναδεικνύει σε ποια ύψη έφτασε η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στον τόπο μας.

«Φυσικά κάποιοι μας λένε είναι η δουλειά μας αλλά να απαντήσω και να τους πω δεν είμαστε αναλώσιμοι. Αφού είναι η δουλειά μας θα έπρεπε να φροντίσουν για τον εξοπλισμό, για την ποσότητα και την ποιότητα των αστυνομικών στην πρώτη γραμμή. Θα έπρεπε να φροντίσουν να στηρίξουν τον απλό αστυνομικό που καθημερινά, είτε στο ΤΑΕ είτε στην ΥΚΑΝ είτε στους Αστυνομικούς Σταθμούς, είτε στην Τροχαία είτε σε άλλα σώματα της πρώτης γραμμής δίνει τον καλύτερο του εαυτό, ξεπουλάει την σωματική και ψυχολογική του ακεραιότητα για να μπορέσει ο απλός πολίτης σε αυτό το κράτος να είναι ασφαλής όσο το δυνατό καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε ότι από την στιγμή που όλοι οι φορείς στο κράτος έχουν αποτύχει, η Αστυνομία έρχεται να αποκαταστήσει την τάξη στον τελευταίο σταθμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι, γύρω στις 3:30 το απόγευμα της Τρίτης (6/6)παρουσιάστηκε στο σημείο διέλευσης της οδού Λήδρας για να περάσει από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, άνδρας ηλικίας 29 ετών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων του, από Λειτουργό του Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι αυτός δεν είχε το δικαίωμα διέλευσης στις ελεύθερες περιοχές.

Ο 29χρονος αποχώρησε από το σημείο διέλευσης και παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στην νεκρή ζώνη. Σε κάποια στιγμή αυτός έτρεξε προς το σημείο ελέγχου για να πετύχει είσοδο στις ελεύθερες περιοχές. Αμέσως τρία μέλη της Αστυνομίας προσπάθησαν να τον ανακόψουν με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από τον 29χρονο.

Αυτός καταδιώχθηκε από άλλο μέλος της Αστυνομίας και ανακόπηκε σε παρακείμενη οδό της οδού Λήδρας όπου και συνελήφθη για τα αδικήματα της παράνομη εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της επίθεσης εναντίον μελών της Αστυνομίας.

Τα τρία μέλη της Αστυνομίας που δέχθηκαν την επίθεση, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Ένας μέλος της Αστυνομίας φέρει κάταγμα ώμου ενώ τα άλλα δύο μέλη φέρουν μώλωπες σε διάφορα μέλη του σώματός τους.

Ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top