ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει σε τομείς, όπως η εκπαίδευση - Φυσικά θα δοθούν κίνητρα»

ΠτΔ: «Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει σε τομείς, όπως η εκπαίδευση - Φυσικά θα δοθούν κίνητρα»

Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει σε τομείς, όπως η εκπαίδευση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.   

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του American University of Beirut Mediterraneo, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εκφράζω την ιδιαίτερη μου χαρά και την ιδιαίτερη μου ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ για να καταθέσω τον θεμέλιο λίθο ενός διεθνούς εμβέλειας πανεπιστημιακού ιδρύματος. Είναι μια ένδειξη της σημασίας που η χώρα μας (αποδίδει), και ότι πρέπει να επενδύσει σε κάποιους τομείς, όπως αυτόν της εκπαίδευσης.

Έγινε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας από τον τομέα της εκπαίδευσής και είμαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξη της πολιτείας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Να ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης και να είστε βέβαιοι ότι είναι ένας τομέας όπου θα δούμε σύντομα και άλλες θετικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς αν θα δοθούν κίνητρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά. Για παράδειγμα, ως τώρα στη βάση της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορεί να δοθεί κρατική γη για πανεπιστημιακούς σκοπούς. Έχουμε ενημερωθεί για αυτό το θέμα και ήδη επεξεργαζόμαστε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας για να προωθηθεί στη Βουλή».

Η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης

Εν τω μεταξύ, στη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στην κατάθεση θεμέλιου λίθου του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Βηρυτού – Mediterraneo, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ίδρυση του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού στην Πάφο είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική μας για να καταστήσουμε την Κύπρο ως ένα περιφερειακό και διεθνές εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και ερευνητικό κέντρο».

Πρόσθεσε ότι, «στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Διακυβέρνησης μας στοχεύουμε στο να προωθήσουμε την Κύπρο ως ένα διεθνές, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προορισμό και ταυτόχρονα επιδιώκουμε τη σύναψη διακυβερνητικών συμφωνιών για την αμοιβαία αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων, με στόχο τη διεθνοποίηση της ανώτερης μας εκπαίδευσης».

Υπογράμμισε ακόμη ότι, «την ίδια ώρα αξιοποιούμε συστηματικά την επιστημονική δυνατότητα των κυπριακών πανεπιστημίων για τη διαμόρφωση πολιτικών ανάπτυξης. Επιπλέον, προωθούμε τη συνεργασία και συνέργειες μεταξύ των πανεπιστημίων μας, στοχεύοντας στη διασύνδεση ερευνητικών δραστηριοτήτων για τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι «χαιρόμαστε που βλέπουμε την ανώτερη εκπαίδευση στην Κύπρο να σημειώνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια», σημειώνοντας τη συνεισφορά της προηγούμενης Κυβέρνησης και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον σκοπό αυτό.

Τέλος, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυβέρνησης του τόσο προς το Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στην Πάφο όσο και προς τον τομέα της εκπαίδευσης, γενικότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top