ΔΙΕΘΝΗ

Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση o Πάπας Φραγκίσκος

Στο νοσοκομείο για επείγουσα εγχείρηση o Πάπας Φραγκίσκος

Στην πολυκλινική Τζεμέλι της Ρώμης, όπου μετέβη χθες για ιατρικές εξετάσεις, εισήλθε και σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, που αναμένεται ότι θα χειρουργηθεί σήμερα λόγω εντερικής απόφραξης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η εγχείρηση «θεωρείται επείγουσα», ενώ αναμένεται να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες. Να σημειωθεί ότι το 2021, ο ποντίφικας είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο παχύ έντερο.

Χθες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Πάπας έκανε αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα θορύβησαν τους γιατρούς που έκριναν ότι είναι απαραίτητη μια νέα επέμβαση.

Είναι η τρίτη εισαγωγή στην πολυκλινική, μετά από το 2021, που νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες και τον Μάρτιο του 2023, που είχε βροχίτιδα και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Ματέο Μπρούνι, επιβεβαίωσε ότι μετά το τέλος της ακρόασης, ο Πάπας «μετέβη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζεμέλι, που νωρίς το απόγευμα θα υποβληθεί σε λαπαροτομία και πλαστική επέμβαση του κοιλιακού τοιχώματος», ενώ θα γίνει γενική αναισθησία.

Η επέμβαση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, συντονίστηκε από την ιατρική ομάδα που επικουρεί τον ποντίφικα και κατέστη αναγκαία.

Η νοσηλεία του στο νοσοκομείο θα διαρκέσει αρκετές μέρες, πρόσθεσε ο Μπρούνι, για να καταστεί δυνατή η φυσιολογική μετεγχειρητική πορεία και η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση. 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top