Δόθηκε παράταση για την υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος - Αυτή είναι η τελική ημερομηνία

Δόθηκε παράταση για την υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος - Αυτή είναι η τελική ημερομηνία

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2022.

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι με βάση Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2023 (ΚΔΠ 183/2023) η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το έτος 2022 παρατείνεται μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2023.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανακοίνωση του Τμήματος ημερομηνίας 2 Μάϊου 2023, η Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στο σύστημα TAXISnet για υποβολή, ενόψει της αναμονής για ψήφιση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τροποποιητικής νομοθεσίας που διέπει την απαλλαγή αμοιβής από πρώτη εργοδότηση στη Δημοκρατία [άρθρο 8(23Α) Ν.118 (I)2002 όπως τροποποιήθηκε]με ισχύ από το φορολογικό έτος 2022.

Όταν ψηφιστεί και δημοσιευτεί η τροποποιητική νομοθεσία το Τμήμα Φορολογίας θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στη Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2022 και θα ενημερώσει, μέσω ανακοίνωσης και αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους χρήστες TAXISnet Άμεσης Φορολογίας, για την έναρξη υποβολής της Δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου 2022 έχουν Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Aυτοεργοδοτούμενοι, των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το έτος 2022 είναι μεγαλύτερο από 19.500 ευρώ.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE