ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο ψέμα: Fitness influencer από την Ταϊβάν προσποιείτο για τρία χρόνια ότι έχει καρκίνο - Την «κάρφωσε» ο πρώην σύζυγός της

Απίστευτο ψέμα: Fitness influencer από την Ταϊβάν προσποιείτο για τρία χρόνια ότι έχει καρκίνο - Την «κάρφωσε» ο πρώην σύζυγός της

Μια fitness influencer από την Ταϊβάν παραδέχθηκε ότι έλεγε ψέματα για την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο.

Η MianBaobao ανακοίνωσε πριν από τρία χρόνια ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος σε προχωρημένο στάδιο και άρχισε να μοιράζεται βίντεο, όπου γυμναζόταν παράλληλα με τις «συνεδρίες θεραπείας του καρκίνου» και hashtags όπως #cancerfightingdaily.

Η ιστορία της άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο, όταν ο φερόμενος πρώην σύζυγός της ξεκίνησε να δημοσιεύει λεπτομέρειες στα social media που έρχονταν σε αντίφαση με την μάχη της για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένου του πολύ μυστικοπαθούς τρόπου με τον υποβαλλόταν σε θεραπείες, σύμφωνα με την South China Morning Post.

«Κάθε φορά που πήγαινε για θεραπεία επέμενε να την αφήνει η οικογένειά της στην είσοδο του νοσοκομείου και να βλέπει τον γιατρό μόνη της», είπε ο άνδρας. «Τα συνολικά ιατρικά έξοδα το 2021 ανήλθαν σε μόλις 275 δολάρια και ποτέ δεν είδα κανένα θεράποντα γιατρό, απόδειξη διάγνωσης ή αποδείξεις νοσοκομείου τα τελευταία δύο χρόνια».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η MianBaobao κατασκεύασε την συγκεκριμένη ιστορία για να ενισχύσει το προφίλ της στα social media.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα έσπασε την σιωπή της, ζητώντας συγγνώμη από τους 11.000 followers της στο Instagram επειδή τους εξαπάτησε με την ψευδή διάγνωση καρκίνου.

«Θέλω να συγγνώμη από την οικογένεια, τους φίλους, τους φανς και οποιονδήποτε νοιάστηκε για μένα, με υποστήριξε και με εμψύχωσε», ανέφερε. «Έκανα το χειρότερο πράγμα, είπα ψέματα ότι έχω καρκίνο και εξαπάτησα τους πάντες για τρία χρόνια».

Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος είναι «πολύ χαμηλό, μόλις 5 έως 10%», σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine, επειδή οι περισσότερες περιπτώσεις ανακαλύπτονται όταν ο καρκίνος έχει φτάσει σε τελικά στάδια, όταν έχει ήδη κάνει μεταστάσεις.

Ο φερόμενος πρώην σύζυγος ισχυρίστηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε τη διάγνωση ως μέσο για να μετακομίσει από το σπίτι τους και αργότερα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ο μόνος που είχε υποψίες για τα ψέματα της MianBaobao περί καρκίνου, καθώς πολλοί χρήστες στο ίντερνετ εντόπισαν τις ακτινογραφίες που δημοσίευε στα social media και βρήκαν τις αρχικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο από διαφορετική πηγή.

Η επιστολή, στην οποία ζητάει συγγνώμη, είναι η μοναδική ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram, ο οποίος είχε καθαριστεί από κάθε άλλο περιεχόμενο, σύμφωνα με το SCMP.

Η MianBaobao ζήτησε επίσης συγγνώμη από «όποιον μου κάνε ποτέ έστω και λίγο καλό», συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς της και των εταιρειών που της έδιναν χορηγίες, αποκαλώντας τους όλους θύματα των πράξεών της και προσφέροντας μάλιστα να αποζημιώσει τις εταιρείες με τις οποίες έκανε τις συμφωνίες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα που ήταν μαζί της λέγοντας ότι δεν ήταν κατάλληλη για να είναι μέλος σε κάτι που πίστευε σε αυτήν.

«Λυπάμαι για αυτό που προκλήθηκε και που σπατάλησα τον χρόνο όλων», πρόσθεσε. «Έκανα την πιο λανθασμένη εκστρατεία, πλήγωσα ανθρώπους που αγαπώ. Λυπάμαι πραγματικά για όλα», κατέληξε η ανάρτηση.

Για την ιστορία, η MianBaobao δεν είναι η μόνη influencer των social media που αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούσε το κοινό της με ψευδή διάγνωση για καρκίνο.

Τον Ιανουάριο, η TikToker Madison Russo συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής αφού πήρε 37.000 δολάρια από το GoFundMe και το TikTok, προσποιούμενη κι εκείνη ότι πάσχει με καρκίνου του παγκρέατος στο δεύτερο στάδιο.

Ισχυρίστηκε ότι είχε έναν όγκο στο μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου στη σπονδυλική της στήλη αλλά το ψέμα της αποκάλυψαν οι followers όταν διαπίστωσαν πως ο ιατρικός εξοπλισμός δεν ήταν σωστός.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top