ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στο μπάνιο του φύλαγε απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά ο Τραμπ - 37 νέες κατηγορίες

ΗΠΑ: Στο μπάνιο του φύλαγε απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά ο Τραμπ - 37 νέες κατηγορίες

Διαστάσεις χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη νέα δίωξη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για ομοσπονδιακά αδικήματα, που υπάγονται στο νόμο περί κατασκοπείας της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος είχε στο μπάνιο της έπαυλης του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά των ΗΠΑ, θέτοντας την ασφάλεια της χώρας σε μεγάλο κίνδυνο.

«Η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη αυτών των απόρρητων εγγράφων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι νέες 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αποδόθηκαν στον πρώην πρόεδρο και επίδοξο υποψήφιο ξανά, αφορούν την παραποίηση άκρως ακατάλληλων εγγράφων, την απόκρυψη στοιχείων από ομοσπονδιακές αρχές, την παρακώληση των ερευνών και την παράνομη κατοχή άκρως απόρρητων στοιχείων εθνικής ασφαλείας.

Τα δυο παραδείγματα του… τρόμου

Το 49σέλιδο κατηγορητήριο κατηγορεί τον Τραμπ ότι αγνόησε εσκεμμένα τις απαιτήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιστρέψει τα έγγραφα που είχε πάρει, αλλά και για κακό χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών, δίνοντας δύο παραδείγματα για το πότε ο πρώην πρόεδρος έδειξε απόρρητα έγγραφα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Στη μία περίπτωση, ο Τραμπ, αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο, φέρεται να έδειξε σε κάποιον από την πολιτική του επιτροπή έναν χάρτη που περιγράφει λεπτομερώς μια στρατιωτική επιχείρηση σε μια ξένη χώρα.

Σε ένα δεύτερο παράδειγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τραμπ φέρεται να έδειξε ένα στρατιωτικό «σχέδιο επίθεσης» σε έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο υπαλλήλους του, κανένας από τους οποίους δεν είχε άδεια ασφαλείας.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top