ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ - «Τέτοιου είδους ρητορική βγαίνει εις βάρος της επίλυσης του Κυπριακού»

Καταδικάζει την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ - «Τέτοιου είδους ρητορική βγαίνει εις βάρος της επίλυσης του Κυπριακού»

Την παράνομη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάζει η Λευκωσία, επισημαίνοντας ότι θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και τα διαβήματα που πρέπει.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του «το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την παράνομη μετάβαση του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2023, και η οποία συνιστά ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Κατά την παραμονή του στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος, όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβαν τις απαράδεκτες θέσεις τους στο Κυπριακό.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει έντονες προσπάθειες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων προς εξεύρεση λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου ΟΗΕ, τέτοιου είδους ρητορική που εξυπηρετεί την πολιτική της Τουρκίας για προώθηση της «αναγνώρισης» της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα βαίνει εις βάρος της όποιας προοπτικής για επίλυση του Κυπριακού.

Υπό το φως των ανωτέρω παράνομων ενεργειών, το Υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες και διαβήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top