ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΥΠΑΝ ενημερώθηκε επιτόπου για τα προβλήματα σχολείων Κ. Πύργου Τηλλυρίας

Η ΥΠΑΝ ενημερώθηκε επιτόπου για τα προβλήματα σχολείων Κ. Πύργου Τηλλυρίας

Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των ακριτικών περιοχών του νησιού και ιδιαίτερα του διαμερίσματος Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων και της ιδιομορφίας που παρουσιάζει η περιοχή, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο επίσκεψης της σήμερα Παρασκευή στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως «ξέρουμε τις πολλές ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή άρα και η ανάγκη είναι ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας και του αγώνα των κατοίκων να παραμείνουν στην περιοχή».

Η κ. Μιχαηλίδου παρακάθισε σε σύσκεψη με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Κάτω Πύργου, τους εκπαιδευτικούς και τις κοινοτικές αρχές, έτσι ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα τους, όπως είπε. «Στόχος μας είναι να έχουμε κόσμο στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, να έχουμε παιδιά και να είναι ζωντανές αυτές οι περιοχές του νησιού μας έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρουσία μας», τόνισε.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, το κυριότερο και σοβαρότερο είναι το πρόβλημα μείωσης του αριθμού μαθητών, χρόνο με το χρόνο, και στα δυο εκπαιδευτήρια, τόσο στο δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο. Κύριο αίτημα των κοινοτικών αρχών είναι η ένταξη του διαμερίσματος Τηλλυρίας σε ειδικό καθεστώς παροχών και αντισταθμιστικών μέτρων, ώστε ο κόσμος να παραμείνει στην περιοχή, να διατηρηθεί ο πληθυσμός και να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων.

Η Υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «πρέπει να εφαρμοστεί μια συνολική και στοχευμένη πολιτική, που να έχει και πιο άμεσα αποτελέσματα». Τα κίνητρα, συνέχισε, πρέπει να σχετίζονται με την παραμονή στην περιοχή νεαρών ζευγαριών, αλλά και για να δημιουργήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους δήλωσε πως πάγιο αίτημα όλων των κοινοτικών αρχών είναι οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων του Κάτω Πύργου να ενταχθούν σε ειδικό καθεστώς, το οποίο θα αφορά την ένταξή τους με απλές διαδικασίες στα Πανεπιστήμια τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Αυτό, πρόσθεσε, θα είναι η ανταμοιβή τους στο μεγάλο αγώνα που δίνουν αυτή την στιγμή για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και ισχυρό κίνητρο προκειμένου να παραμείνουν στην περιοχή. Ο κ. Κλεάνθους χαρακτήρισε το πρόβλημα πολύ σοβαρό και ανησυχητικό και ανέφερε ενδεικτικά πως όταν πρωτολειτούργησε το γυμνάσιο Κάτω Πύργου το 1975 φοιτούσαν 300 μαθητές, ενώ σήμερα ο αριθμός των μαθητών κατήλθε στους 34.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top