ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DBRS: Επιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

DBRS: Επιβεβαίωσε το «ΑΑΑ» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar επιβεβαίωσε την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αναθέτοντας σταθερή προοπτική.

Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο, ως η τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με αξιολόγηση επίσης ΑΑΑ) η ΕΤΕπ εργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ.

Σημειώνει δε πως ως η κλιματική τράπεζα, η ΕΤΕπ υποστηρίζει επίσης τους ευρωπαϊκούς στόχους σε σχέση με την κλιματική δράση και την περιβαλλοντική αειφορία και συνεχίζει να εντάσσει το κλιματικό ρίσκο ως βασικό συστατικό του πλαισίου διακυβέρνησης της.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προέρχεται από τις αγορές έτσι ώστε να υποστηρίζει έργα μέσω παραχώρησης χρηματοδότησης και εγγυήσεων που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της ΕΕ, τις θέσεις εργασίας, την κλιματική μετάβαση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον DBRS, η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα της τράπεζας σε καθοδικούς κινδύνους, τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία της, όπως αυτά καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια παρά τους μετωπικούς ανέμους της πανδημίας του κορωνοϊού, την ενεργειακό και το πληθωριστικό σοκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Παρά τις διαδοχικές κρίσεις από το 2020, η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού του χαρτοφυλακίου της ΕΤΕπ παραμείνει πολύ ισχυρή, χάριν στις συντηρητικές πολιτικές διαχείρισης ρίσκου της τράπεζας, καθώς και την σημαντική κυβερνητική στήριξη που παραχωρήθηκε στις επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19», αναφέρει ο DBRS.

Παρά τον πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει υψηλός και τα ψηλά επιτόκια, ο καναδικός οίκος θεωρεί ότι οι όποιες πιέσεις θα μετριαστούν λόγω της πολύ υψηλής κεφαλαιακής θέσης της ΕΤΕπ, την στέρεα ρευστότητα και την ισχυρή και καινοτόμα πολιτική διαχείρισης χρέους και ρίσκου, ενώ η τράπεζα είναι επιλέξιμη και για συμμετοχή στα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top