ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία κατά ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - «Θα προστατεύσουμε την οικογένεια» - Φόβοι για συνταγματικές αλλαγές

Τουρκία κατά ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - «Θα προστατεύσουμε την οικογένεια» - Φόβοι για συνταγματικές αλλαγές

Επαληθεύεται κατά τα φαινόμενα η προεκλογική εκτίμηση πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βάλει ακόμη περισσότερο στο στόχαστρο τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς στόχευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα λέγοντας: «Θα προστατεύσουμε την οικογένεια από αποκλίνοντα ρεύματα» και επέστησε την προσοχή στο πλαίσιο του νέου Συντάγματος.

Από την επαρχία Μπαρτίν όπου βρέθηκε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς στοχοποίησε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, κάτι που έχει κάνει επανειλλημμένως και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην κατεύθυνση μιας ισχυρής οικογένειας, μιας ισχυρής κοινωνίας και μιας ισχυρής χώρας. Φυσικά, για αυτό, πρέπει να ενισχύσουμε τους ανθρώπους μας. Για να δυναμώσουμε τον λαό μας, έχουμε κάνει πολύ σημαντικά έργα μέσα σε 21 χρόνια, από την παιδεία και την υγεία μέχρι τον πολιτισμό και κάθε τομέα. Στον τομέα των κοινωνικών πολιτικών, έχουμε πραγματοποιήσει πολύ σημαντικά έργα για την ενίσχυση του λαού μας. Φυσικά, ισχυρός άνθρωπος σημαίνει δυνατή οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Θα προστατεύσουμε την οικογένεια από αποκλίνοντα ρεύματα. Υπό αυτή την έννοια, ελπίζω ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μην μείνουν ημιτελείς οι συνταγματικές τροποποιήσεις που έχουμε αναλάβει».

Υπενθυμίζεται πως προεκλογικά σε σχετικό άρθρο του το Politico σημειώθηκε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ότι υπονομεύουν τις οικογενειακές αξίες για να αποπροσανατολίσει από τις αποτυχίες του κυβερνώντος κόμματος ιδιαίτερα στην οικονομία. Για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας αντιπροσωπεύει «αποκλίνουσες δομές» και έναν «ιό της αίρεσης».

Ενόψει των εκλογών, είχε αυξήσει τις ύβρεις του κατά της ομοφυλοφιλίας, καθώς προσπαθούσε να ενισχύσει τη συντηρητική ισλαμιστική βάση του. Σχεδόν σε κάθε ομιλία του κατά την προεκλογική εκστρατεία κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει τις οικογενειακές αξίες και ότι έχει ως εντολοδόχους ισχυρά δίκτυα από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μερικές φορές μάλιστα χρησιμοποιούσε υπονοούμενα ότι αυτά διοικούνται από πηγές στο εξωτερικό.

Φόβοι πως οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις θα καταστούν παράνομες

Στο ίδιο άρθρο είχαν αναφερθεί έντονες ανησυχίες ακτιβιστών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πως μέσω συνταγματικών αλλαγών η κυβέρνηση Ερντογάν θα καταστήσει παράνομες τις LGBTQ οργανώσεις. Ο φόβος είναι ότι οι οργανώσεις τους θα μπορούσαν τώρα να καταστούν παράνομες και - στη χειρότερη περίπτωση - ότι οι διατάξεις για την προστασία της οικογένειας θα μπορούσαν να επεκταθούν ώστε να θέσουν εκτός νόμου την ίδια την ομοφυλοφιλία.

Ένας από τους κινδύνους είναι ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους νόμους ασφαλείας για να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρώντας αυτές ως μέρος μιας ξένης συνωμοσίας.

Δίωξη κατά δασκάλας

Σε όλο αυτό το πλαίσιο πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η νομική διαδικασία κατά της Ahter Nur, δασκάλας του δημοτικού σχολείου Silivri Kavaklı, επειδή οι μαθητές της φωτογραφήθηκαν μπροστά σε πανό με σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κατά την τελευταία μέρα του σχολικού έτους.

Πηγή: lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top