Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη - Συναντήθηκε με Αφρικανούς διαμεσολαβητές για την Ουκρανία

Πούτιν: Είμαστε ανοιχτοί σε εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη - Συναντήθηκε με Αφρικανούς διαμεσολαβητές για την Ουκρανία

Ανοιχτός σε «εποικοδομητικό διάλογο» εμφανίστηκε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αφρικανούς διαμεσολαβητές για την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι είναι «έτοιμος» για έναν «εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη», χαιρετίζοντας την «ισορροπημένη προσέγγισή» της Αφρικής απέναντι στον πόλεμο.

«Χαιρετίζουμε την ισορροπημένη προσέγγιση των Αφρικανών φίλων μας απέναντι στην ουκρανική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη, η οποία βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της συνεκτίμησης των νομίμων συμφερόντων των (ενδιαφερομένων) μερών», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τα νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο κυβερνητικό Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο χθες, Παρασκευή.

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE