Αυστρία: Απετράπη επίθεση στο pride parade της Βιέννης

Αυστρία: Απετράπη επίθεση στο pride parade της Βιέννης

Οι αυστριακές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν την Κυριακή (18/6) ότι, απέτρεψαν επίθεση εναντίον της χθεσινής Παρέλασης Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Τρία άτομα, ηλικίας 14 ως 20 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτα για τον σχεδιασμό επίθεσης με στόχο την παρέλαση στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιήθηκε για να γιορταστούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και συγκέντρωσε περίπου 300.000 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μέσω της επιτυχημένης και επίσης έγκαιρης παρέμβασης καταφέραμε να εξουδετερώσουμε τον παράγοντα κινδύνου για το Vienna Pride και να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων», δήλωσε ο Όμαρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ, ο αρχηγός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών της Αυστρίας.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι περιελάμβανε η επίθεση, αλλά ανέφερε ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των υπόπτων κατασχέθηκαν αντικείμενα που απαγορεύονται από τον αυστριακό νόμο οπλοχρησίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η αστυνομία της Βιέννης και η αυστριακή υπηρεσία κρατικής προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE