ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλλα γράφουν κι άλλα ισχύουν: Διαφορετική τιμή στην πινακίδα από αυτή στην αντλία πρατηρίων - Δείτε φωτογραφία

Άλλα γράφουν κι άλλα ισχύουν: Διαφορετική τιμή στην πινακίδα από αυτή στην αντλία πρατηρίων - Δείτε φωτογραφία

Σε μια σοβαρή καταγγελία για σύγχυση με τιμές σε πρατήριο καυσίμων προέβη χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφίες, η τιμή που αναγραφόταν στην πινακίδα ήταν διαφορετική από αυτή που αναγραφόταν στην αντλία.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η τιμή στην πινακίδα ήταν €1,399 και στην αντλία €1,45:

Διορθώθηκε το ζήτημα - «Γίνονται τακτικοί έλεγχοι»

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Σάββας Σάββα, ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και διορθώθηκαν οι τιμές, τονίζοντας ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά τεχνικό.

Ερωτηθείς αν γίνονται έλεγχοι για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Σάββα ανέφερε ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι αλλά συνήθως δεν παρουσιάζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα.

«Είναι πολλά τα πρατήρια και λειτουργούν σε διάφορες ώρες που δεν μπορείς να τα ελέγχεις συνέχεια, οπότε είναι καλό ο κόσμος να προβαίνει σε καταγγελία γιατί έτσι μας βοηθούν στους ελέγχους», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σάββα σημείωσε ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανέφερε ότι δεν λαμβάνει συχνά καταγγελίες για το θέμα, προσθέτοντας ότι ο κάθε καταναλωτής έχει τρόπο να ελέγχει τις τιμές των καυσίμων.

«Ο κόσμος έχει την πλατφόρμα για σύγκριση των τιμών των καυσίμων (παρατηρητήριο τιμών) καθώς και την πινακίδα και την αντλία στα πρατήρια», επεσήμανε.

Σπάνιο φαινόμενο - «Αποτελεί σοβαρή παράβαση»

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι σπάνιο και δεν γίνονται συχνά καταγγελίες.

«Έχουμε τέτοια περιστατικά κατά καιρούς, περίπου 1-2 παράπονα τον χρόνο. Γίνεται καθαρά από αβλεψία του πρατηριούχου ο οποίος δεν άλλαξε την πινακίδα. Πέρασε την τιμή στο σύστημα αλλά δεν άλλαξε η πινακίδα βασικά», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι αν και αποτελεί σοβαρή παράβαση, δεν είναι συνήθως σκόπιμη και δεν πρέπει να προκληθεί ανησυχία στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι αρμόδια Αρχή είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω της Γραμμής Καταναλωτή στο 1429 ή μέσω της ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top