ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα

Χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα για αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα

Στην επιβολή προστίμων χιλιάδων ευρώ για υποθέσεις αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων τα οποία κατασχέσθηκαν προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων παγκύπρια από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, την 31/5/2023 πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας έρευνα από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων σε καφετέριες, μπαρ και ξενοδοχεία της Επαρχίας Λεμεσού κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα 70,8Kg καπνού για ναργιλέ ο οποίος σύμφωνα με τις ενδείξεις ήταν αφορολόγητος.

Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις για την εν λόγω ποσότητα ξεπερνούν τις €25,000 και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση από το Τμήμα Τελωνείων.   

Στις 3/6/2023 σε έρευνα σε υποστατικό στη Λευκωσία από άνδρες του ΟΠΕ Λευκωσίας εντοπίστηκαν 4,660 τεμάχια τσιγάρα και 700gr. καπνού για στριφτό τσιγάρο τα οποία σύμφωνα με ενδείξεις ήταν αδασμοαφορολόγητα.

Η ιδιοκτήτρια συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα και η υπόθεση έτυχε χειρισμού από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια έγινε αποδεκτό το αίτημα της για συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή €1,800 και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων στο Τμήμα Τελωνείων.

Στις 4/6/2023 σε έλεγχο οχήματος στην Πάφο από αστυνομικούς της τροχαίας εντοπίστηκαν συνολικά 58 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, 54 πακέτα των 50 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο (σύνολο 2700γρ) και 8 κουτιά των 200 τεμαχίων θερμαινόμενων τσιγάρων.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν λειτουργοί του Τελωνείου Πάφου και αφού εξέτασαν τα πιο πάνω καπνικά προϊόντα, διαπίστωσαν ότι αυτά δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολογητα.

Επίσης δεν έφεραν το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας. Ο ύποπτος ο οποίος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα παραδέχτηκε ότι αγόρασε τα αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό την πώλησή τους. Για την υπόθεση έγινε αποδοχή για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή της συνολικής χρηματικής πληρωμής των €7,500 και εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων.

Το κατασχεθέν όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης πεντακοσίων ευρώ €500.

Στις 8/6/2023 μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Σημείο Διέλευσης Αστρομερίτη - Ζώδιας, εντόπισαν μέσα στη μηχανή οχήματος Ελληνοκύπριου που επέστρεφε από τις μη ελεγχόμενες στις ελεγχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 34 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, 2,250gr. καπνού για στριφτό τσιγάρο και 340 τεμάχια θερμαινόμενων τσιγάρων, τα οποία ο οδηγός του οχήματος παραδέχτηκε ότι αγόρασε από τις περιοχές στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και τα μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό την πώληση τους.

Το εν λόγω πρόσωπο συνελήφθηκε για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα και το όχημα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση.

Αργότερα, αφού έγινε αποδεκτό αίτημά του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων, με την καταβολή του χρηματικού ποσού των €2.800 και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, αφέθηκε ελεύθερος. Το κατασχεθέν όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης πεντακοσίων ευρώ €500.

Στις 10/6/2023 σε έλεγχο οχήματος στη Λεμεσό από αστυνομικούς του ΟΠΕ εντοπίστηκαν συνολικά 15 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 14 κουτιά των 200 τεμαχίων θερμαινόμενων τσιγάρων.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν λειτουργοί του Τελωνείου Λεμεσού και αφού εξέτασαν τα πιο πάνω καπνικά προϊόντα, διαπίστωσαν ότι αυτά δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητα.

Επίσης δεν έφεραν το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα, παραδέχτηκε ότι αγόρασε τα αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό την πώληση τους.

Για την υπόθεση έγινε αποδοχή για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων με την καταβολή της συνολικής χρηματικής πληρωμής των €3,000 και εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων. Το κατασχεθέν όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης πεντακοσίων ευρώ €500.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top