Ερευνητές αναπτύσσουν κόκκους καφέ χωρίς καφεΐνη

Ερευνητές αναπτύσσουν κόκκους καφέ χωρίς καφεΐνη

Ένα ερευνητικό ινστιτούτο στη Βραζιλία αναπτύσσει κόκκους καφέ χωρίς καφεΐνη, μια εξέλιξη που οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει σημαντικές εμπορικές δυνατότητες.

Οι ποικιλίες που θα προκύψουν θα μπορούσαν να βρουν μια θέση στις μεγάλες αγορές όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, καθώς πολλοι λάτρεις του καφέ θα τις προτιμούσαν από τις σημερινές ποικιλίες ντεκαφεϊνέ που είναι αποτέλεσμα χημικών ή βιομηχανικών διεργασιών.

Το Instituto Agronomico de Campinas (IAC) είναι ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο για τον καφέ, το οποίο έχει παράσχει πολλά από τα φυτά καφέ υψηλής απόδοσης που βοήθησαν τη Βραζιλία να γίνει μια δύναμη στην παγκόσμια αγορά καφέ, παρέχοντας περισσότερο από το ένα τρίτο του εμπορίου.

Οι ερευνητές του IAC δήλωσαν ότι ξεκινούν περιφερειακές δοκιμές πεδίου ορισμένων από τις ποικιλίες που αναπτύσσουν εδώ και αρκετά χρόνια με τη διασταύρωση διαφορετικών φυτών καφέ που έχουν φυσικά πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Οι εταιρείες που πωλούν καφέ χωρίς καφεΐνη θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το μειωμένο κόστος, αφού θα μπορούσαν να παραλείψουν τις διαδικασίες για την αφαίρεση της καφεΐνης από τις κανονικές ποικιλίες καφέ.

«Τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι στιγμής είναι ελπιδοφόρα, είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Χουλιο Σεζαρ Μιστρο, ερευνητής που επιβλέπει το έργο στο IAC.

Ορισμένοι από τους κλώνους που αναπτύχθηκαν στο κέντρο φυτεύονται σε διάφορες περιοχές της Βραζιλίας. Τα καφεόδεντρα χρειάζονται συνήθως δύο με τρία χρόνια για να παράγουν τους πρώτους καρπούς. Η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της αγοράς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Καφέ (NCA).

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE