ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SKY express: Στιβαρή οργανική ανάπτυξη με νέα προϊόντα και περιβαλλοντικά υπεύθυνες προτάσεις

SKY express: Στιβαρή οργανική ανάπτυξη με νέα προϊόντα και περιβαλλοντικά υπεύθυνες προτάσεις

Η SKY express όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της λειτουργεί και αναπτύσσεται επιχειρησιακά ακολουθώντας το μοντέλο της βιώσιμης κινητικότητας.

Πρόκειται για στρατηγική απόφαση που θέτει την προστασία του περιβάλλοντος στον πυρήνα της επιχειρησιακής της δράσης.

Ταυτόχρονα, εφαρμόζει μια νέα προσέγγιση στο ταξίδι το οποίο πέρα από μία ξεχωριστή και προσωποποιημένη ταξιδιωτική εμπειρία, αποτελεί και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή για τον επιβάτη.

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της SKY express συνδυάζουν τη βιωσιμότητα, την άνεση και την πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία που ο κάθε ταξιδιώτης επιζητά.

Το ταξίδι με τη SKY express αποτελεί μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή για τον επιβάτη. Οι επιβάτες της εταιρείας δεν υποχρεώνονται στην κατανάλωση τροφίμων, αλλά ούτε επιβαρύνονται με αυτό το κόστος στην τιμή του εισιτηρίου τους, αφού επιλέγουν οι ίδιοι εάν και τι θέλουν να καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης. Μάλιστα, τα διαθέσιμα γεύματα δεν απαιτούν θερμική επεξεργασία μειώνοντας περαιτέρω τις ενεργειακές ανάγκες και το σχετικό αποτύπωμα.

O ανανεωμένος κατάλογος πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες μαζί με τη νέα υπηρεσία Preorder, χάρη στην οποία η σπατάλη φαγητού (food waste) εκμηδενίζεται, καθώς οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παραγγείλουν το γεύμα τους μέχρι και μερικές ώρες πριν από την πτήση. Το μενού του Preorder θα είναι ακόμα πιο πλούσιο και premium με ειδικά πιάτα και μεγάλη ποικιλία σε τρόφιμα και ποτά που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και διατροφικές συνήθειες των επιβατών.

Bliss

Η business class είναι διαφορετική. Είναι Bliss. Η νέα υπηρεσία, που ξεκινά τον Ιούλιο του 2023 από τα δρομολόγια του εξωτερικού, θα επεκταθεί σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της SKY express και θα προσφέρει στους επιβάτες προτεραιότητα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, δωρεάν πρόσβαση στα VIP Lounges, δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον αποσκευών και κιλών, fine dining επιλογές και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

SKY Forward

SKY Forward είναι το όνομα ενός ακόμη νέου προϊόντος που τίθεται στη διάθεση των επιβατών που θέλουν να κερδίσουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τα αεροπορικά τους ταξίδια στη διάρκεια ενός έτους με πολύ μεγάλη ευελιξία χωρίς περιορισμούς.

Μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία ο επιβάτης μπορεί να αγοράσει ένα πακέτο SKY For-ward για όλο το δίκτυο της SKY express. Για παράδειγμα, με την αγορά ενός πακέτου €1.000, πληρώνει μόνο €800 και το εξαργυρώνει, για όπου επιθυμεί, όποτε θέλει, σε όσες πτήσεις θέλει και με όποιον θέλει, απλώς καταβάλλοντας τους φόρους του εκάστοτε αεροδρομίου.

Όλα τα νέα προγράμματα της SKY express θα συνδέονται με δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής αποστολής της.

Δυναμική πορεία

Αναλυτικότερα:
· Οι συνολικές πτήσεις αυξήθηκαν κατά 11% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 ξεπερνώντας τις 10.000. Συγκρίνοντας με το α’ τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%
· Οι επιβάτες αυξήθηκαν 50%, σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τους 730.000. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 390%
· Tα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 73% (σύγκριση με α’ τρίμηνο 2022) φτάνοντας τα €48 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού. Σε σχέση με την προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο η αύξηση φτάνει το 489%.
· Η εκθετική οργανική ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρίας υποστηρίχτηκε από ισχυρή αύ-ξηση των θέσεων εργασίας που πλέον ξεπερνούν τις 660, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022, που περιλαμβάνει και την περίοδο της πανδημίας.
· Ο πράσινος στόλος της SKY express, που αποτελεί τον πιο νέο στόλο στην Ελλάδα και πιο φιλικό προς το περιβάλλον στην Ευρώπη, ταξιδεύει στο μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού (34) και σε 29 προορισμούς εξωτερικού σε 12 χώρες.

Πρόβλεψη 2023

Τα δεδομένα της στιβαρής οργανικής ανάπτυξης της SKY express προδιαγράφουν μία ανοδική πορεία για το 2023 και η πρόβλεψη αποτυπώνεται σε:
· 54,000 πτήσεις
· 4,400,000 επιβάτες
· Περισσότεροι από 65 προορισμοί
· 360 εκ. εκτιμώμενα έσοδα

Διεθνής αναγνώριση

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την ισχυρή αναπτυξιακή πορεία της SKY express, η οποία ανα-γνωρίζεται πλέον και στο εξωτερικό από τους πιο δυναμικούς οργανισμούς του κλάδου των αερομεταφορών:
· Αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου, σύμφωνα με το Eurocontrol.
· Είναι η μόνη ελληνική αεροπορική εταιρεία που έγινε διεθνές case study της Google. Η χρήση των πιο προηγμένων εργαλείων (travel insights), κατέταξε την SKY express στην πρώτη τριάδα των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών που αύξησαν την online επισκεψι-μότητά τους σε σχέση με το 2019.

Περιβάλλον και αειφορία

Στο πλαίσιο δημιουργίας κοινής αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της η SKY express, παράλληλα με την επίτευξη των εμπορικών της στόχων φροντίζει για την αειφορία του περιβάλλοντος και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Με επίκεντρο τον στόλο της , ο οποίος απαριθμεί πλέον 23 αεροσκάφη και αποτελεί τον πιο «πράσινο» στόλο στην Ελλάδα κι έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον στην Ευρώπη και τις πράσινες καλές πρακτικές που εφαρμόζει συστηματικά πέτυχε τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 37.716 τόνους το 2022 και κατά 4.849 τόνους μέχρι στιγμής το 2023 -μείωση που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές 9.253 επιβατικών οχημάτων.

Επιπλέον, η SKY express μεριμνά πέραν από την προστασία του ουρανού και για την προστασία του εδάφους και της θάλασσας. Ως εκ τούτου, φροντίζει για την ανακύκλωση των απορριμμάτων και αποβλήτων σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες που ορίζει το Σύστημα Διαχείρισης κατά το πρότυπο ISO 14001:2015. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών το 2022, πέτυχε αύξηση της ανακύκλωσης επικίνδυνων υλικών –ενδεικτικά αναφέρονται τα λιπαντικά μηχανών, φίλτρα λαδιού και οι μεταλλικές συσκευασίες αυτών - κατά 223% σε σχέση με το 2021, και 65% την ανακύκλωση των μη-επικίνδυνων υλικών, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, ελαστικά.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express: «Η αναγνωρισιμότητά μας έχει φτάσει σε κάθε σπίτι. Οι αριθμοί, οι διακρίσεις, τα νέα προϊόντα, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις μας είναι αποτέλεσμα διαρκούς και σκληρής δουλειάς. Κυρίως όμως είναι το αποτέλεσμα της προσήλωσης στο όραμα που έχουμε για την εταιρεία, αλλά και το σήμερα και το αύριο των αερομεταφορών. Προκλήσεις και δυσκολίες υπάρχουν, μας δίνουν όμως ώθηση και έμπνευση. Το περασμένο καλοκαίρι, η SKY express κατέγραψε τα συγκριτικά λι-γότερα προβλήματα, σε μια περίοδο που χαρακτηρίσθηκε πολύ απαιτητική για όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης. Υποδεχόμαστε τη νέα τουριστική σεζόν με χαρά, αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης.» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top