ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Χτενίζει» τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα η Αστυνομία - Κάνουν ελέγχους σε υποστατικά και πρόσωπα

«Χτενίζει» τον Πρωταρά και την Αγία Νάπα η Αστυνομία - Κάνουν ελέγχους σε υποστατικά και πρόσωπα

Ελέγχους σε υποστατικά και πρόσωπα, διενέργεια αλκοτέστ και ναρκοτέστ και δράσεις για καταπολέμηση της παράνομης εργοδότησης και πάταξης της ηχορύπανσης, πραγματοποίησαν διάφορα τμήματα της Αστυνομίας σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, από τις 16 μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «συντονισμένες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου και μελών της Μ.Μ.Α.Δ, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 16 – 19 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου ενεργείας της ΑΔΕ στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων «έγιναν έλεγχοι σε 68 υποστατικά και ελέγχθηκαν 125 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 85 είναι αλλοδαποί. Επίσης έγιναν 184 τροχαίες καταγγελίες, ενώ διενεργήθηκαν 59 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και μια οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου, «στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 6 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Επίσης συνελήφθη ένας αλλοδαπός αιτητής πολιτικού ασύλου ο οποίος εργαζόταν χωρίς τη σχετική άδεια, ενώ ο Ελληνοκύπριος εργοδότης του κατηγορήθηκε γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου».

Ακόμα «συνελήφθη 46χρονος από τη Βουλγαρία για υπόθεση παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και συγκεκριμένα ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης- κάνναβης 0,4757 γραμμαρίων. Επίσης γύρω στις 22.30 το Σάββατο 17 Ιουνίου συνελήφθη στην Αγία Νάπα 37χρονη μόνιμη κάτοικος από την Πολωνία για τα αδικήματα της μέθης, διασάλευσης της ειρήνης και ανησυχίας».

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, «στα πλαίσια αντιμετώπισης και πάταξης της ηχορύπανσης από κέντρα αναψυχής, αλλά και της λειτουργίας κέντρων αναψυχής χωρίς τις απαιτούμενες άδειες όπως προβλέπονται από τον Περί Κέντρων αναψυχής Νόμο 29/85, διενεργήθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου συνολικά 35 καταγγελίες νυκτερινών κέντρων αναψυχής. Από αυτές, οι έντεκα περιπτώσεις αφορούσαν καταγγελίες για παραβίαση του περί κέντρων αναψυχής (άδειες εκπομπής ήχου) Νόμος 50(ι)/2016, έξι χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, οκτώ χωρίς άδεια οινοπνευματωδών ποτών, μία για παραβίαση ωραρίου κλεισίματος, επτά για πλανοδιοπώληση, μία για πώληση καπνού χωρίς άδεια και μία για κάπνισμα σε δημόσιο χώρο».

Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ακόμα ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top