LIKE ONLINE

Tηλεργασία: Πώς θα είναι ο άνθρωπος έπειτα από 80 χρόνια - Δείτε φωτογραφίες

Tηλεργασία: Πώς θα είναι ο άνθρωπος έπειτα από 80 χρόνια - Δείτε φωτογραφίες

Mε ένα νέο μοντέλο εργασίας, αυτής του υβριδικού, είναι αντιμέτωπες πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο, καθώς τείνει να καθιερωθεί ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19.

Η μελέτη των ερευνητών του Furniture at Work, μιας εταιρίας επίπλων, αποκάλυψε πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι, μέχρι το έτος 2100, και το θέαμα είναι σοκαριστικό.

Το μοντέλο τους, που ονομάστηκε Άννα, έχει καμπούρα, σκούρα, πρησμένα μάτια και χέρια που μοιάζουν με αυτά ενός αρπακτικού, ως αποτέλεσμα της εργασίας από το σπίτι, γράφει η Daily Mail.

«Η Άννα εμφανίζει πολλές σωματικές επιπτώσεις εξαιτίας της συνεπούς χρήσης της τεχνολογίας, της έκθεσης στην οθόνη και της κακής στάσης του σώματος, καθώς και την ανάδειξη πιθανών προβλημάτων ψυχικής υγείας», δήλωσε το Furniture at Work.

Η ομάδα δημιούργησε την Anna μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds, η οποία διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των Βρετανών που εργάζονται στο σπίτι δεν έχουν ειδικό χώρο εργασίας στο σπίτι.

«Για να απεικονίσει τις επιπτώσεις της έλλειψης κατάλληλου χώρου εργασίας στο σπίτι, η Furniture at Work χρησιμοποίησε επιστημονική έρευνα και συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας για να αποκαλύψει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο απομακρυσμένος εργαζόμενος του μέλλοντος», εξήγησε η Furniture at Work.

Η εργασία από το κρεβάτι έχει επιβαρύνει την Άννα, η οποία έχει μια καμπουριασμένη πλάτη με σηκωμένους ώμους, ενώ το να κοιτάζει όλη μέρα μια οθόνη την έχει οδηγήσει να έχει μονίμως κόκκινα, πρησμένα μάτια.

Οι πολλές ώρες με το χέρι της κουλουριασμένο γύρω από το ποντίκι έχουν προκαλέσει τα δάχτυλά της να κάνουν καμπύλη σαν αυτή των αρπακτικών.

Έχει πέσει επίσης θύμα της αύξησης βάρους, του αδύναμου ανοσοποιητικού χάρη στον ανεπαρκή καθαρό αέρα, το άγχος και την κατάθλιψη.

Ο κανόνας «20-20-20»

Η Σάρα Γκίμπσον, διευθύντρια της Proactive Healthcare, συνιστά να ακολουθούμε τον κανόνα «20-20-20».

«Ακολουθώντας τον κανόνα 20-20-20 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίσετε τα μάτια σας εάν περνάτε μεγάλα χρονικά διαστήματα κοιτάζοντας τις οθόνες», δήλωσε η ίδια.

«Κοιτάξτε μακριά από την οθόνη σας κάθε 20 λεπτά για 20 δευτερόλεπτα και επικεντρωθείτε σε κάτι που βρίσκεται 20 μέτρα μακριά».

Εν τω μεταξύ, αν κάποιος εργάζεται τακτικά από το σπίτι, ο Κλαρκ συμβουλεύει να δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο εργασίας στο σπίτι του. Να μην παρασύρετε να δουλεύει στο κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού δεν διασφαλίζει ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον. Αυτό αφορά όχι μόνο στην προστασία του σώματος αλλά και της ψυχικής υγείας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top