ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΝ: «Στοχεύουμε τη διασφάλιση ποιοτικής παιδείας για όλες τις βαθμίδες»

ΥΠΑΝ: «Στοχεύουμε τη διασφάλιση ποιοτικής παιδείας για όλες τις βαθμίδες»

Ως Υπουργείο, «στοχεύουμε στη διασφάλιση ποιοτικής παιδείας για όλες τις βαθμίδες», είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, σε χαιρετισμό της στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για την ανέγερση της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Παλουριώτισσας Α΄, ενός ιστορικού εκπαιδευτηρίου το οποίο, στα σχεδόν 120 χρόνια της λειτουργίας του, επιτελεί σπουδαίο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε, παράλληλα, ότι οι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν από το Σχολείο, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες, διακρίθηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά τους, δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας, τιμώντας επάξια με τη σειρά τους τόσο το ίδιο το Σχολείο όσο και την πατρίδα μας.

Στο σχολείο, συνέχισε, άφησαν το αποτύπωμά τους σπουδαίοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάστηκαν με ευσυνειδησία, υπηρετώντας με αφοσίωση και ζήλο τη μαθητική κοινότητα του σχολείου και την παιδεία του τόπου μας ευρύτερα.

«Επιδιώκοντας τη διαφύλαξη της σημαντικής αυτής προσφοράς του εκπαιδευτηρίου, το σχολείο εντάχθηκε στις δράσεις για ανάδειξη, αναβίωση και αναζωογόνηση του κέντρου της Λευκωσίας, που αφορούν σε αναβαθμίσεις των σχολείων του ιστορικού κέντρου και χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο μας προχώρησε στον σχεδιασμό του έργου που θεμελιώνουμε σήμερα, με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων, παιδαγωγικά αναβαθμισμένων και ασφαλών εγκαταστάσεων», πρόσθεσε.

Αναμφίβολα, είπε η κα. Μιχαηλίδου, με την ολοκλήρωσή της, η αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Σχολείου, θα αποτελέσει τον χώρο ανάπτυξης πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, αλλά και γενικότερης δημιουργικής απασχόλησης για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

«Ιδιαίτερης σημασίας, θα είναι επίσης η δυνατότητα αξιοποίησής της από άλλους φορείς της περιοχής. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αίθουσα, συνολικού κόστους 650.000 ευρώ, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα ανακαίνισης που έχουν υλοποιηθεί στο Σχολείο, ύψους πέραν των 1,8 εκ. ευρώ, αυξάνουν τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια, σημαντική ιδιαιτερότητα του Σχολείου είναι η πολυπολιτισμική του ταυτότητα, γεγονός που καθιστά μια μεγάλη πρόκληση το εκπαιδευτικό έργο σε αυτό.

Όπως είπε, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενισχύοντας τις προσπάθειες της σχολικής μονάδας για ανάπτυξη και βελτίωση, από τη σχολική χρονιά 2016-2017 έχει εντάξει το σχολείο στο Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+.

«Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται χρόνος ενισχυτικής διδασκαλίας στις τάξεις και χρόνος διδασκαλίας της ελληνικής στα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα στο Σχολείο να οργανώνει δράσεις για ενδυνάμωση των παιδιών, αξιοποιώντας την επιχορήγηση δράσεων αγωγής υγείας και πρόληψης της παραβατικότητας από την Επιτροπή Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας. Επιπρόσθετα, υλοποιούνται δράσεις εναλλακτικής εκπαίδευσης που παρέχονται δωρεάν στα παιδιά, σε διάφορες κοινότητες της Κύπρου, με εργαστήρια βιωματικής μάθησης εκτός σχολικής μονάδας», συμπλήρωσε.

Η κα. Μιχαηλίδου ανέφερε, ακόμη, ότι για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων του προγράμματος ΔΡΑΣΕ+ και άλλων αναγκών των σχολείων, η οικεία Σχολική Εφορεία λαμβάνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Όπως είπε, στο Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας Α΄ λειτουργεί ακόμη Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των παιδιών για φοίτηση μέχρι τις 16:00.

«Ως Υπουργείο, στοχεύουμε τη διασφάλιση ποιοτικής παιδείας για όλες τις βαθμίδες. Μιας παιδείας, η οποία θα συνδέει την απόκτηση γνώσης με τις απαιτήσεις της εποχής μας. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και λειτουργικού περιβάλλοντος μάθησης, ώστε ο χρόνος παραμονής στο σχολείο να είναι δημιουργικός, παραγωγικός και ευχάριστος», πρόσθεσε.

Είναι στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, «που παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση της συνεκτικής πολιτικής που υιοθετεί η Κυβέρνηση για την Παιδεία και την εφαρμογή των σχεδιασμών μας».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αντιμετωπίζοντας τις όποιες πιθανές δυσλειτουργίες προκύψουν στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, πετυχαίνοντας ακόμη περισσότερα βήματα για το καλό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της Παιδείας του τόπου», σημείωσε.

Η Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τις διευθύνσεις και τους/τις εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων Παλουριώτισσας Α΄ (ΚΑ) και (ΚΒ), για το έργο το οποίο επιτελούν, τους οργανωμένους γονείς για τη στήριξή τους, τη Σχολική Εφορεία Λευκωσίας για την εποικοδομητική συνεργασία και στήριξη στο έργο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτηρίων της Λευκωσίας, καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.

«Εύχομαι επίσης κάθε επιτυχία και δημιουργική πρόοδο στο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών και των μαθητριών μας. Η νέα αίθουσα που θα έχετε στη διάθεσή σας, εύχομαι να αποτελέσει το κίνητρο για την ανάπτυξη περισσοτέρων εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που θα προωθούν τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών και μαθητριών και θα αναδεικνύουν την ιστορική ταυτότητα του σχολείου», κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top