ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ρατσισμός - Μισογυνισμός 1-0

Ρατσισμός - Μισογυνισμός 1-0

Η γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω είναι από εκείνες τις υποθέσεις που προκαλούν επώδυνες στύσεις στον ακροδεξιό βόθρο που γνωρίζει δόξες υπερχείλισης τις τελευταίες εβδομάδες ένεκα της τραγωδίας της Πύλου και της χυδαίας, επιπέδου πανδημίας παραπληροφόρησης γύρω από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Βλέπετε όχι μόνο ο βασικός ύποπτος είναι αλλοδαπός (ο “Μπαγκλαντεσιανός” όπως έχει καθιερωθεί, οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ έχουν ακόμα έναν λόγο να βρίζουν την καταγωγή του) αλλά και το θύμα (πολωνικής καταγωγής) είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα που διασκέδαζε και κάπνιζε χασίς.

Η υπόθεση έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας cautionary tale απ’ αυτές που λατρεύει να μας τρίβει στη μούρη ο ακραίος νεοσυντηρητισμός: Αν είσαι νέα, λευκή και όμορφη κοπέλα ΜΗΝ πίνεις, ΜΗΝ ξενυχτάς, ΜΗΝ παρτάρεις, ΜΗΝ ντύνεσαι προκλητικά ΜΗΝ κάνεις χασίς και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μην έχεις πάρε δώσε με μελαμψούς αλλοδαπούς γιατί θα καταλήξεις βιασμένη, δολοφονημένη και πεταγμένη σε χωράφι. Νιώθουν όσο να πεις μία διεστραμμένη ικανοποίηση όταν συμβαίνει ο αγαπημένος τους συνδυασμός λευκό θύμα/μελαμψός δράστης αν και μεταξύ μας θα προτιμούσαν η Αναστάζια να ήταν γνήσια Ελληνίδα, σεμνή, ηθική, παντρεμένη και από καλό σπίτι ώστε να μην να συγκρούεται ΚΑΙ ο μισογυνισμός με τον ρατσισμό τους (ζορίζονται που ζορίζονται να υπερασπιστούν μια αλλοδαπή, έστω και νεκρή, δεν τους το κάνει και πιο εύκολο)

Βέβαια ο μόνος λόγος που βγήκαν τα ακροδεξιά σούργελα από τις σκουληκότρυπες για να μοιράσουν απλόχερα χριστιανικούς ψόφους, κρεμάλες και ομαδικούς βιασμούς από συγκρατούμενους είναι η καταγωγή του δράστη καθώς η αλήθεια είναι πως ψιλοχέστηκαν για το θύμα (είναι και Πολωνή που έψαχνε να αγοράσει χασίς, τι να λέμε τώρα). Το βλέπεις από τις αντιδράσεις ή ορθότερα από την ιεράρχηση της αγανάκτησης. Περισσότερο τους απασχολεί η μοίρα του φερόμενου ως δράστη και το τσουβάλιασμα των συμπατριωτών του (και while at it ΟΛΩΝ των αλλοδαπών που ζουν σε Ελλάδα και Κύπρο) παρά το ίδιο το θύμα. Να μην μιλήσουμε βέβαια για την αιτία των γυναικοκτονιών, τη νοοτροπία δηλαδή που οδηγεί άνδρες διαφόρων ηλικιών, φυλών, τάξεων, background, θρησκευμάτων, πολιτισμών και ιδεολογιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης στο να κακοποιούν, βιάζουν και δολοφονούν γυναίκες για λόγους τιμής, κτητικότητας, προσβολής ανδρισμού, ελέγχου, καύλας, ναρκισσισμού, αντρίλας ή καθαρού σαδισμού. Μια μια φράση επειδή είναι γυναίκες. Που σημαίνει ότι στο μυαλό πολλών απ’ αυτών είναι κατώτερες, αδύναμες και προορισμένες να τους υπακούν, να τους φροντίζουν και να τους κάθονται.

Ο ακροδεξιός συρφετός που τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τη δολοφονία της Αναστάζια δεν αναγνωρίζει καν τον όρο “γυναικοκτονία” γιατί πολύ απλά δεν τον συμφέρει οτιδήποτε παρέχει στη γυναίκα περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα επιτρέπουν οι ίδιοι εδώ και αιώνες. Το δείχνουν άλλωστε κάθε φορά που ο δράστης είναι γνήσιος Ελληναράς. Σ’ αυτή την περίπτωση η έγνοια τους μετατοπίζεται από τον δράστη στο θύμα αλλά όχι για καλό. Ξαφνικά ενδιαφέρονται στο τι έκανε στην προσωπική της ζωή, με πόσους πήγαινε, αν έπινε, αν έπαιρνε ναρκωτικά, τι φορούσε, τι δουλειά είχε εκεί που ήταν, αν ήταν ελευθέρων ηθών, δύστροπη, ψυχρή, ποιος ξέρει τι θα του’ κανε κι αυτή κτλ. Ξεψαχνίζουν, σχολιάζουν και κανιβαλίζουν κάθε σπιθαμή της ζωής για να ξεπλύνουν το “καλό παιδί από σπίτι” που τη δολοφόνησε. Κι από τη στιγμή που είναι “δικός μας” ο δράστης ο ρατσισμός δεν υφίσταται αφήνοντας τον μισογυνισμό να παίξει ανενόχλητος μπάλα.

Θυμάστε το κοκομπλόκο που έπαθαν οι «αγανακτισμένοι νοικοκυραίοι» που διψούσαν για το αίμα Γεωργιανών συμμοριών που εισβάλλουν στα σπίτια και στραγγαλίζουν ανυπεράσπιστες γυναίκες όταν αποκαλύφθηκε πως ο δολοφόνος της Κάρολαϊν ήταν τελικά ο γοητευτικός ελληνοπρεπής πιλότος άντρας της και ότι τους τάιζε ακριβώς τον σανό που ήξερε πως θα καταβρόχθιζαν με βουλιμία; Τότε μόνο άρχισαν να διαρρέουν προσωπικές πληροφορίες του θύματος όπως τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της όπου κατέγραφε τις αμφιβολίες της για τον άνδρα που παντρεύτηκε. Το ίδιο έκαναν και στην Αναστάζια (μία trash ιστοσελίδα έγραψε ότι η κοπέλα ήταν συνοδός πολυτελείας και το ψέμα αναπαράχθηκε μαζικά κι από υποτίθεται legit μαγαζιά), την Ελένη Τοπαλούδη, τα θύματα του Νικόλα Μεταξά και φυσικά την 35χρονη Ουκρανή που δολοφόνησε ο Τούρκος υπήκοος Ερκάν Αλκάν τον περασμένο Μάιο στη Λεμεσό. Στην τελευταία περίπτωση, από τη μια μένος για την... καταγωγή του δράστη από την άλλη η απέχθεια για το επάγγελμα του θύματος (ήταν κολ γκερλ) και δεν ήξερες πού σταματούσε ο ρατσιστικός/εθνικιστικός οχετός και πού άρχιζε ο σεξιστικός. Εκεί είναι που ο ακροδεξιός εγκέφαλος βραχυκυκλώνει και καίει και τα ελάχιστα κύτταρα που έχουν απομείνει.

Η γυναικοκτονία έχει καθαρά έμφυλα κίνητρα και όχι φυλετικά ή θρησκευτικά. Και μην αρχίσετε να πιπιλάτε την καραμέλα του Ισλάμ, και οι τρεις επικρατέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες του πλανήτη είναι στον πυρήνα τους μισογυνικές, δεν χρειάζεστε και παπά, ιμάμη ή ραβίνο να σας το πει. Εναπόκειται στον βαθμό του φανατισμού του καθενός για το αν θα εργαλειοποιήσει τη θρησκεία για να δικαιολογήσει την έμφυλη βία. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και ξεκάθαρα απ’ όσο αρνείται να δει αυτός που τον καίει περισσότερο η (άσχετη) καταγωγή του δράστη παρά η ρίζα του προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top