Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ανέφερε επίσης πως δύο μεγάλα έργα τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη και ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είπε όχι σε κανένα έργο που του προτείναν.
«Είπε ότι θα ανοίξει το Ερτζάν στις 20 Ιουλίου. Εκεί γίνονται εργασίες 24 ωρών το 24ωρο. Στην ενέργεια, έθεσε το θέμα της διασυνδεδεμένης σύνδεσης, η οποία σέρνεται από το 2012», πρόσθεσε.
Ο Ουστέλ επέσυρε την προσοχή στη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Τζεβντέτ Γιλμάζ, που παράνομα επισκέφτηκε πρόσφατα το ψευδοκράτος, επαναλαμβάντας ότι με το άνοιγμα του νέου παράνομου αεροδρομίου «θα έρθουν στη χώρα αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους και αυτό θα επηρεάσει τις τιμές».
Αναφέροντας ότι θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τις Τουρκικές Αερογραμμές (THY), ο Ουστέλ δήλωσε: «Θα δώσουμε κίνητρα για να έρθουν στη χώρα μας νέες εταιρείες αεροσκαφών. Θα ρυθμίσουμε τους δικούς μας φόρους, θα μιλήσουμε με τις εταιρείες και θα καθορίσουμε τις βασικές τιμές».
Μιλώντας για «καλά νέα» που έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του νέου διαδρόμου και του κτιρίου του παράνομου αεροδρομίου στις 20 Ιουλίου, ο κ. Ουστέλ είπε ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 20 Ιουλίου και ότι το αεροπλάνο του Ερντογάν θα προσγειωθεί στο νέο «Ερτζιάν» στις 20 Ιουλίου.
Εξάλλου, η «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην κατεχόμενη Λεύκα, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι θα γίνουν ιστορικά βήματα για την ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί προκαταρκτικό «πρωτόκολλο» στην Άγκυρα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πράσινο φως» από Υπουργικό – Αύξηση στην επιδότηση για εξωσωματική γονιμοποίηση – Ποιο το νέο ποσό
Ανέπεμψε τον Νόμο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές κτιρίων χωρίς πολεοδομική άδεια ο Πρόεδρος – Οι λόγοι που επικαλείται
Σοβαρές καταγγελίες κατά Βουλευτή: «Επιτέθηκε και απείλησε εκπαιδευτικό για τον βαθμό του παιδιού του» - Πώς απαντά ο ίδιος
Ένοχη από το Δικαστήριο η 74χρονη που παρέσυρε την 10χρονη Nελίνα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο
Προεδρικός απολογισμός: Δεύτερη ανάγνωση σε oκτώ σημεία από το themaonline
Πάνε με βυτιοφόρα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου οι πρατηριούχοι – Πότε θα γίνει η διαμαρτυρία
Άκρως επικίνδυνο: Οδηγός έβαλε όπισθεν ενώ οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα – Δείτε βίντεο