ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Κάθε δύο χρόνια αντί ένα οι κυβερνητικές εξετάσεις προτείνει η ΔΗΠΑ

Προσλήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Κάθε δύο χρόνια αντί ένα οι κυβερνητικές εξετάσεις προτείνει η ΔΗΠΑ

Σε εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του Βουλευτή της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνου Μουσιούττα για τις αλλαγές στις κυβερνητικές εξετάσεις για πρόσληψη στη δημόσια υπηρεσία. Oι αρμόδιες υπηρεσίες, συμφώνησαν ότι οι αλλαγές που προτείνει ο Βουλευτής της Παράταξής μας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σκοπός της Πρότασης Νόμου, που κατέθεσε ο κύριος Μουσιούττας, είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου, ώστε αφενός η γραπτή εξέταση για διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία να διεξάγεται κάθε δύο έτη αντί κάθε έτος. Επιπλέον, η αποδοχή διορισμού σε θέση από επιτυχόντα υποψήφιο να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση άλλης θέσης που προκηρύσσεται εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.

Οι τροποποιήσεις που προωθούνται από την πρόταση στοχεύουν:

1. Στην παροχή στον επιτυχόντα υποψήφιο περισσότερων ευκαιριών επιλογής θέσης καθότι θα μπορεί να διεκδικήσει θέσεις που προκηρύσσονται εντός των δύο ετών που έπονται της γραπτής εξέτασης αντί εντός του επόμενου έτους.

2. Στη μείωση του κόστους για συμμετοχή του υποψηφίου στη γραπτή εξέταση και στη μείωση κόστους εξόδων

3. Στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, καθότι με την αποδοχή διορισμού σε θέση από υποψήφιο και τη διαγραφή του από τον κατάλογο επιτυχόντων στην γραπτή εξέταση, το πρόσωπο αυτό χάνει το δικαίωμα να εγκαταλείψει τη θέση που αποδέχθηκε για άλλη θέση που προκηρύσσεται κενή εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το εργατικό δυναμικό σε αριθμούς: Η ανεργία, η απασχόληση και οι τομείς με τους περισσότερους απασχολούμενους - Δείτε στοιχεία

Ανεξέλεγκτη η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων: Τι ισχύει με την πώληση τους - Εισήγηση για «tobacco shops»

Η Σαουδική Αραβία ονομάζει πρεσβευτή στη Συρία, για πρώτη φορά από το 2012

Ετοιμαστείτε για «κοκτέιλ» βροχών και σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Πανηγυρισμοί για τον Παναθηναϊκό και συγχαρητήρια από παντού - Βγήκαν στους δρόμους οι οπαδοί του ΠΑΟ - Βίντεο και φωτογραφίεςΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top