Δήμος Λάρνακας: Φυσικό φαινόμενο η κατακράτηση θαλάσσιου νερού στην άμμο

Δήμος Λάρνακας: Φυσικό φαινόμενο η κατακράτηση θαλάσσιου νερού στην άμμο

Ανεύθυνα και ατεκμηρίωτα χαρακτηρίζει ο Δήμος Λάρνακας δημοσιεύματα και καταγγελίες που κάνουν λόγο για κατακράτηση θαλάσσιου νερού στην άμμο στην παραλία Μακένζη, σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα και κάποιες  καταχωρήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με την Παραλία Μακένζη, ξεκαθαρίζει ότι η κατακράτηση του θαλάσσιου νερού στην άμμο είναι φυσικό φαινόμενο και ουδεμία σχέση έχει με οτιδήποτε άλλο».

Προστίθεται ότι «αναφορές πως το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα δραστηριοτήτων που διενεργούνται στον κόλπο της Λάρνακας και ειδικότερα στο λιμάνι δεν ευσταθούν, λόγω του ότι οι μονάδες παροχής υπηρεσιών για τους υδρογονάνθρακες δεν λειτουργούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πέραν από τις συνήθεις αναλύσεις για επαλήθευση της άριστης ποιότητας του θαλάσσιου νερού που διεξάγονται για τις παραλίες του Δήμου Λάρνακας, στα πλαίσια και της διαπίστευσης τους με τη διάκριση ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας, έχει κληθεί ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο – χημείο για περαιτέρω αναλύσεις της ποιότητας του θαλάσσιου νερού, τόσο για τη συγκεκριμένη παραλία, όσο και για άλλες».

Ο Δήμος Λάρνακας χαρακτηρίζει τις καταγγελίες «ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες που προκαλούν ζημιά στην οικονομία της Λάρνακας και ειδικότερα στους επιχειρηματίες της περιοχής Μακένζη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE